27 Φεβ 2014

Ουκρανία 2014 - Η επιστροφή του Ναζιστικού Κτήνους

Ουκρανία 2014 - Η επιστροφή του Ναζιστικού Κτήνους

Εδώ και μερικές ώρες οι εικόνες του Rostislav Vasilko ενώ προπηλακίζεται και βασανίζεται από τους νεοναζί διαδηλωτές κάνουν τον κύκλο του κόσμου. Ο γραμματέας της πόλης του Λβόφ (Lviv) του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, Rostislav Vasilko (Ρόστισλαβ Βασίλκο), βασανίστηκε βάναυσα, από τους «αντιπολιτευόμενους» διαδηλωτές.

Στις 22 Φλεβάρη, οι νεοναζί βασάνιζαν τον Rostislav Vasilko για περίπου 12 ώρες (11 π.μ. - 11 μ.μ.). Τα σημάδια της βίας κατά του προσώπου του εμφανή. Το σώμα του ήταν μελανιασμένο, τον χτυπούσαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, με όλα τα είδη των αντικειμένων, σπάζοντας του έτσι τρία πλευρά και το ρινικό διάφραγμα. Υπέστη επίσης κάταγμα κρανίου. Υποφέρει από διάσειση δεύτερου βαθμού. Την ίδια ημέρα η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή δημοσίευε άρθρο με τίτλο Ουκρανία: Παράθυρο ελπίδας μετά τη συμφωνία. 

Αυτή τη στιγμή ο Vasilko νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Κιέβου σε σοβαρή κατάσταση. 

Ο Rostislav Vasilko, κάτοικος της πόλης Λβοφ (κύριο προπύργιο του νεοναζιστικού μορφώματος Svoboda), δεχόταν απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του. Ο Rostislav Vasilko σήμερα ζήτησε πολιτικό άσυλο σε άλλη χώρα. 

Πρόκειται εν έτη 2014 για την επιστροφή του Νεοναζιστικού Κτήνους σε μια χώρα που ισοπεδώθηκε κυριολεκτικά από τις δυνάμεις του άξονα κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ας σημειώσουμε εδώ ότι το κόμμα Svoboda αποτελεί αδερφό κόμμα της δικής μας συμμορίας νεοναζί που εκφράζεται πια και στη Βουλή, της Χρυσής Αυγής. 


Φωτογραφικό υλικό 



Ο γραμματέας του Λβοφ ενώ εξαναγκάζεται να φιλήσει το σταυρό

Κοινά εμβλήματα, κοινές "αξίες" και κοινές πρακτικές



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ