2 Μαρ 2014

Τι έλεγε πριν απο ένα μήνα για την Ουκρανία ο τσαρλατάνος «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα, Σλάβοϊ Ζίζεκ;

 Τι έλεγε πριν απο ένα μήνα για την Ουκρανία ο τσαρλατάνος «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα, Σλάβοϊ Ζίζεκ;


"Πρώτα απ' όλα, η ηθική ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!"
Επειδή η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ για την εκρηκτική κατάσταση στην Ουκρανία έχουν σπάσει τα κοντέρ, ξαναθυμίζουμε την άποψη που είχε εκφράσει ο σλοβένος μέντορας του Αλέξη Τσίπρα, Σλάβοϊ Ζίζεκ για το θέμα.

Σε ανοιχτή επιστολή «για το μέλλον της Ουκρανίας» (η μετάφραση του κειμένου είναι απ' το μπλογκ Lenin Reloaded) που συνυπογράφονταν από καμιά πενηνταριά «διανοούμενους» της Ευρώπης (μαζί και ο γνωστός σλοβένος καραγκιόζης της μεταμοντέρνας σοσιαλδημοκρατίας) έγραφαν μεταξύ άλλων:

«(Οι Ουκρανοί) υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία τους και το μέλλον τους πριν δέκα χρόνια, με την Πορτοκαλί Επανάσταση, και συνεχίζουν να υπερασπίζονται τις ίδιες αξίες και σήμερα».

«Καθώς οι Ευρωπαίοι απογοητεύονται από την ιδέα μιας κοινής Ευρώπης, οι Ουκρανοί παλεύουν για αυτή την ιδέα και για τη θέση της χώρας τους στην Ευρώπη».

«Ο νέος αυταρχισμός στο Κίεβο δείχνει ότι θα πληρωθεί ψηλό τίμημα για τις κατασταλτικές πολιτικές και για την εγκατάλειψη των ευρωπαϊκών ελπίδων του λαού»
(Σχόλιο: Προφανώς αναφέρονταν στον «αυταρχισμό» της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς. Σήμερα, τι έχουν άραγε να πουν για τη νέα φιλοευρωπαϊκή-νεοναζιστική κυβέρνηση της χώρας;)

«Η παθητικότητα απέναντι στην αυταρχική στροφή της Ουκρανίας και η επανενσωμάτωση της Ουκρανίας στην επεκτεινόμενη ρωσική ιμπεριαλιστική σφαίρα συμφερόντων αποτελούν απειλή για την ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
(Σχόλιο: Πολύ πρεμούρα για την «ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αυτοί οι «διανοούμενοι». Μοιράζονται, μάλλον, τις ίδιες ανησυχίες με τα χιτλερικά ζόμπι του φασιστικού κόμματος «Σβόμποντα».)

«Δεν είναι απλώς απειλή για την ηθική ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά πιθανόν και για την εσωτερική της θεσμική ακεραιότητα».
(Σχόλιο: Ποιά «ηθική ακεραιότητα»; Ξέρουμε, αυτήν που θα... επαναφέρει στην ΕΕ ο πρόεδρος της Κομισιόν Τσίπρας).

«Μαζί με τα διπλωματικά και οικονομικά μέτρα που παίρνουν τα κράτη και όλη η ΕΕ, οι ανεξάρτητες δημοκρατικές πρωτοβουλίες πρέπει να κάνουν προσπάθεια να υπερασπιστούν τα θύματα της καταστολής, να στηρίξουν την κοινωνία των ιδιωτών και να ενισχύσουν τα ανεξάρτητα ΜΜΕ». 
(Σχόλιο: Όπου «ανεξάρτητες δημοκρατικές πρωτοβουλίες» μπορούμε να βάλουμε τους νεοναζί του Σβόμποντα και τους απογόνους του Χίτλερ που γκρεμίζουν σοβιετικά μνημεία; Όπου «κοινωνία των ιδιωτών» μπορούμε να βάλουμε τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων που κρύβονται πίσω απ' το μπάχαλο για το φυσικό αέριο και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας;).

«Ό,τι κι αν λένε οι αρχές, ο λαός που παλεύει για να κρατηθεί ανοιχτό το μέλλον της χώρας δεν είναι "ξένοι πράκτορες" -- αυτοί που αξίζουν αυτό το όνομα είναι όσοι ακολουθούν πολιτική μαζικής καταστολής για να συντρίψουν τις ελπίδες της Ουκρανίας να γίνει Ευρωπαϊκή δημοκρατία».
(Σχόλιο: Κύριοι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πλέον. Η Ουκρανία βαδίζει στο δρόμο να γίνει Ευρωπαϊκή δημοκρατία, με μπροστάρηδες τους νοσταλγούς των SS, του Χίτλερ και τα φασιστοειδή που ελέγχουν την φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση στο Κίεβο). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ