8 Απρ 2014

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής απειλούν εργάτες στο Πέραμα

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής απειλούν εργάτες στο Πέραμα
Σε παραλήρημα, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης τους είπε για τα στελέχη του ΠΑΜΕ στη Ζώνη: «Θα εξαφανιστούνε. Πάει και τελείωσε»



Αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση, στις 12/9/2013
Πλήρης επιβεβαίωση των «δεσμών αίματος» που έχει η Χρυσή Αυγή με τους μεγαλοεργολάβους της Ζώνης και της συνεργασίας τους, για να χτυπήσουν τα ταξικά συνδικάτα, προκειμένου να επιβάλουν συνθήκες εργασιακού «Νταχάου» στα καρνάγια, αποτελούν τα όσα ακούστηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Πέραμα, σε εκδήλωση της «Ελληνικής Αυγής», παράταξη, με την οποία η φασιστική Χρυσή Αυγή εμφανίζεται στις ερχόμενες εκλογές.
Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Περικλής Μουλιανάκης, γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Περάματος της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά. Αφού ανέπτυξε το «όραμά» τους για την περιοχή του Περάματος, ο χρυσαυγίτης ξεκίνησε ένα παραλήρημα ενάντια στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Δεν θα μπορούσα βέβαια να αφήσω ασχολίαστα τα τεκταινόμενα εδωπέρα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όπου όπως ανέφερε και ο συναγωνιστής, ο Χρίστος ο Κυριτσόπουλος, το σωματείο, το πρώτο ελληνικό πατριωτικό σωματείο, "ο Αγιος Νικόλαος", είναι γεγονός. Οχι μόνο το χαιρετίζουμε, αλλά θα το στηρίξουμε και με όλες μας τις δυνάμεις».
Αμέσως μετά, αναφέρθηκε ονομαστικά με ύβρεις και ψέματα στον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη, για τον οποίο είπε: «Αυτός ο αρχιρουφιάνος και τραμπούκος του ΚΚΕ, ο οποίος προ ημερών γρονθοκοπούσε αστυνομικό και δεν κινήθηκε καμιά αυτόφωρη διαδικασία. Διαδικασίες κινούνται μόνο αν είσαι χρυσαυγίτης. Αυτά δε θα περάσουνε. Και θα τους επαναλάβω τα λόγια που είχε πει ο συναγωνιστής ο Γιάννης ο Λαγός, όταν πρώτη φορά κατεβήκαμε στη Ζώνη για να μιλήσουμε στους εργαζόμενους, μαζί με τον Ηλία τον Παναγιώταρο και τον Νίκο τον Μίχο, τους συναγωνιστές ότι αυτοί οι λακέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούνε. Πάει και τελείωσε (...)».

Από τη μεγάλη εργατική διαδήλωση στο Πέραμα, στις 17 Σεπτέμβρη 2013, μετά τη μαφιόζικη ενέδρα των χρυσαυγιτών στους κομμουνιστές συνδικαλιστές της Ζώνης
Στην ίδια ομιλία, για να βγάλει λάδι τους φασίστες που επιτέθηκαν στους κομμουνιστές συνδικαλιστές τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Π. Μουλιανάκης είπε για τα στελέχη του ταξικού κινήματος: «Το μόνο που ξέρανε ήταν να φοβερίζουν το δήμαρχο και να πάνε να κάνουν τους ρουφιάνους, όταν στα μέσα Σεπτέμβρη κάποια δικά μας παιδιά φυλακίστηκαν, μόνο και μόνο επειδή το είπε ο Πουλικόγιαννης».
Κλείνοντας την ομιλία του, αναμάσησε τις ίδιες βρωμιές, που αναπαράγουν και όλες οι άλλες αστικές δυνάμεις, για να επιτεθούν στο ΠΑΜΕ, στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων: «Χαιρετίσματα στον Πουλικόγιαννη και την παρέα του (...) Γιατί κάνουν και την άλλη την κουτοπονηριά: Πληροφορήθηκα επίσης ότι στα δύο καράβια που ήρθαν πρόσφατα εδώ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, εκτός από τα δικά τους κομματόσκυλα, πηγαίναν και πλησίαζαν και άλλους ανθρώπους που δεν πρόσκεινται φιλικά στο ΚΚΕ και τους έλεγαν "εντάξει, εμείς δεν κομματικοποιούμε το μεροκάματο, ελάτε να δουλέψετε".
Η διαφορά είναι ότι το κάνουν τώρα πρώτη φορά και 20 χρόνια, αυτοί που έχουνε ρημάξει τη Ζώνη, αυτούς τους ανθρώπους όχι μόνο δεν τους δίναν μεροκάματα, τους τραμπουκίζαν κι από πάνω αν δεν είχαν την κομματική ταυτότητα του ΚΚΕ. Αυτοί είναι λοιπόν και αυτούς θα τους τελειώσουμε και αυτό σας το υποσχόμαστε».
Γνωστοί για τα έργα και τις ημέρες τους
Ο χρυσαυγίτης που ξεστόμισε όλα τα παραπάνω, είναι γνωστός για τις σχέσεις του με τους μεγαλοεργολάβους της Ζώνης. Τον Π. Μουλιανάκη υπέδειξε στον ανακριτή σαν «πυρηνάρχη» Περάματος της Χρυσής Αυγής ο Α. Πανταζής, που έχει αναγνωριστεί από τους συνδικαλιστές της Ζώνης ως ο επικεφαλής της επίθεσης τον περασμένο Σεπτέμβρη και παραμένει προφυλακισμένος.
Για τον Π. Μουλιανάκη, ο «Ριζοσπάστης» έγραφε σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα στις 10 Οκτώβρη 2013: «Από την αναζήτηση άλλων στοιχείων για τον Μουλιανάκη προέκυψε ότι αυτός έχει ήδη στήσει επιχείρηση με την επωνυμία PERIKLIS SHIPPING SERVICES CO που έχει ως "αντικείμενο: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΠΙΧ/ΣΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΧΘΟΦΟΡΩΝ"!
Το περιεχόμενο της επιχείρησης παραπέμπει σε δουλεμπορικό γραφείο. Είναι γνωστό ότι δουλεμπορικά έχουν στήσει οι χρυσαυγίτες στην Εύβοια και "νοικιάζουν" εργατικά χέρια για 18 ευρώ. Και φαίνεται ότι το δήθεν σωματείο που ετοιμάζουν με τις εντολές των εργολάβων οι χρυσαυγίτες είναι μόνο το προκάλυμμα για να λειτουργήσουν δουλεμπορικά και στη Ζώνη.
Επιπρόσθετα ο Περικλής Μουλιανάκης εμφανίζεται ως οργανωτικός γραμματέας ενός νεοσύστατου "φρούτου" που αυτοχαρακτηρίζεται συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και Φυλάκων (ΠΟΥΑΧΦ), η οποία φαίνεται ότι στήθηκε για να καλύψει και τους "φρουρούς" του δουλεμπορικού».
Ο Χρ. Κυριτσόπουλος, για τον οποίο ο Μουλιανάκης αναφέρεται με θερμά λόγια στην ομιλία του, είναι εργοδηγός των εργολάβων στη Ζώνη και ένας από τους βασικούς «συντελεστές» του «σωματείου» - δουλεμπορικού που έστησαν πρόσφατα οι χρυσαυγίτες, «μόνο για Ελληνες εργατοϋπαλλήλους», όπως οι ίδιοι λένε στο καταστατικό τους.
Αποκαλύπτοντας το ρόλο της Χρυσής Αυγής και το στόχο του «σωματείου» που ίδρυσαν, ο Κυριτσόπουλος έλεγε σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στις 16 Σεπτέμβρη, στα γραφεία τους στο Πέραμα: «Εχουμε το δικαίωμα, λοιπόν, κι εμείς να κάνουμε ένα σωματείο και με αυτό το σωματείο, βάσει νόμου, που θα αποτελείται από αρκετά μέλη, θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματά μας, γιατί η κρίση αυτή που υπάρχει στην Ελλάδα (...) Τα μεροκάματα που παίρναμε πριν δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά, σε σχέση με την κρίση. Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους»!
Ηταν τότε που ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Λαγός προανήγγειλε το λόγο της δολοφονικής επίθεσης στους κομμουνιστές συνδικαλιστές, λέγοντας: «Για την κατάντια αυτή (σ.σ. εννοεί στη Ζώνη) φταίνε -και το δηλώνω ξεκάθαρα γιατί το γνωρίζω πάρα πολύ καλά αυτό- οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, το οποίο εδώ και 10-15 χρόνια, διέλυσαν τα πάντα (...) αυτοί οι άνθρωποι έκαναν τρομερές απεργίες για τρομαχτικά ασήμαντα ζητήματα και κατάφεραν να διαλύσουν όλες τις υποδομές που υπήρχαν».
Εξω οι δουλέμποροι!
Θυμίζουμε ότι με αφορμή την ίδρυση του χρυσαυγίτικου «σωματείου» - δουλεμπορικού, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, έγραφε σε ανακοίνωσή του την περασμένη βδομάδα: «Ομάδα εργοδοτών, σε συνεργασία με τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, προσπαθούν να ιδρύσουν δουλεμπορικό γραφείο, με στόχο τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη μετατροπή των χώρων εργασίας σε σύγχρονα Νταχάου, όπου θα βασιλεύει ο νομός των αφεντικών και δε θα ισχύει κανένα μέτρο προστασίας της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Θέλουν να μας γυρίσουν πολλές δεκαετίες πίσω και να εξασφαλίσουν ότι με την τρομοκρατία μπράβων της νύχτας, οι εργάτες θα παίρνουν ό,τι τους δίνουν, όποτε τους το δίνουν και με όποιο τρόπο τους το δίνουν. Για να πετύχουν το σκοπό τους, έχουν επιστρατεύσει δυο - τρεις εργοδηγούς, γνωστά τσιράκια της εργοδοσίας, τη γνωστή "ακομμάτιστη" ομάδα που το 2010 επιχείρησε να διαλύσει το Συνδικάτο μας μέσω του αντισυνδέσμου και ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με κυκλώματα της νύχτας.
Μέσα σ' αυτούς, είναι όλοι όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην εγκληματική ενέδρα θανάτου, εναντίον των στελεχών του Συνδικάτου μας στις 12/9/2013 και την εν ψυχρώ δολοφονία του συναδέλφου (και γιου συναδέλφου) Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18/9/13».
Η ανακοίνωση του Συνδικάτου κατέληγε, μεταξύ άλλων: «Καλούμε όλους τους μεταλλεργάτες, ανεξάρτητα από την ειδικότητα ή τον εργασιακό χώρο, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγική Βιομηχανίας Ελλάδας, αφού με την ύπαρξη εφεξής ενός πανίσχυρου συνδικάτου, θα μας δοθεί η δυνατότητα το επόμενο διάστημα να παρεμβαίνουμε και να οργανώνουμε με ενιαίο τρόπο και σχέδιο τις μάχες που έρχονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ