27 Μαΐ 2014

Για 200 νεκρούς ρωσόφωνους στο Ντόνετσκ κάνει λόγο το Κίεβο (videos)

Για 200 νεκρούς ρωσόφωνους στο Ντόνετσκ κάνει λόγο το Κίεβο (videos)

27 Μαΐου
19:182014
Στους 200 νεκρούς άνδρες της πολιτοφυλακής των αποσχιστών του Ντόνετσκ έχει φτάσει ο απολογισμός, κατά τη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων στην περιοχή γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο. 
«Ο ουκρανικός στρατός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις έως ότου έχουν συντριβεί όλοι οι άνδρες της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ», διαμήνυσε από την πλευρά του την Τρίτη ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου.
«Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε μέχρι να καταστραφούν ή να παραδοθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μάλιστα ότι τουλάχιστον 200 άνδρες της πολιτοφυλακής των αποσχιστών του Ντόνετσκ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων. 
Νωρίτερα την Τρίτη, ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ ανακοίνωσε ότι το διεθνές αεροδρόμιο στο Ντόνετσκ ελέγχεται πλήρως από το Κίεβο. «Αντιδράσαμε στην κατάληψη του αεροδρομίου. Ως αποτέλεσμα, το αεροδρόμιο ελέγχεται πλήρως από τον ουκρανικό στρατό», δήλωσε ο Aβάκοφ, για να συμπληρώσει πως «ο εχθρός έχει υποστεί σοβαρές απώλειες. Εμείς δεν είχαμε κανένα θύματα». Αργότερα, το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για πέντε νεκρούς, στρατιώτες της εθνοφυλακής.
Η μάχη μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των κυβερνητικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, έχει στοιχίσει -επιβεβαιωμένα- 40 ζωές. Επιπλέον, 31 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τέσσερις άμαχοι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δημάρχου του Ντόνετσκ, Alexander Lukyanchenko. Δύο από τους ανθρώπους που κατέληξαν ήταν επίσης άμαχοι.
Να σημειωθεί πως η σύγκρουση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντόνετσκ ξέσπασε λίγες ώρες μετά του νεοεκλεγέντος πρόεδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να διαπραγματευτεί μια διέξοδο από την κρίση που ταλανίζει τη χώρα τόσους μήνες.
Το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ την Τρίτη παρέμεινε κλειστό, ενώ σύγχυση επικρατεί ακόμη για τον ακριβή αριθμό των νεκρών. Σύμφωνα με το CNN, πολλοί συγγενείς κατέφθασαν το πρωί της Τρίτης στο χώρο του αεροδρομίου για να αναζητήσουν ανάμεσα στα θύματα τους δικούς τους ανθρώπους.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, οι συγκρούσεις στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη σύγκρουση, από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού. Ο δήμαρχος, μέσω της ιστοσελίδας του, παροτρύνει τους κατοίκους να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ