3 Ιουν 2014

Αυτους ψηφισατε στη.....ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ με καταγγελτικό λόγο ο Γιάννης Καββαδίας


Παραίτηση από το ΣΥΡΙΖΑ και τις οργανωτικές δομές του ανακοίνωσε το μέχρι πρότινος στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τέως αντιδήμαρχος Κορισσίων Γιάννης Καββαδίας (Γάσπαρης). Στη δήλωσή του κάνει μεταξύ άλλων λόγο “συμφωνίες  παρασκηνίου, αποκλεισμών και άθροισης ετερόκλητων φιλοδοξιών, εντός του αριστερού λαικού κινήματος”.
Η δήλωση του έχει ως εξής:
Η συμμετοχή μου στους κοινωνικούς αγώνες, στην κοινωνική αντίσταση, στο θεσμό της αυτοδιοίκησης, η συμμετοχή μου και στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι μια συμμετοχή χωρίς ουσία και χωρίς περιεχόμενο.
Το αριστερό λαϊκό κίνημα και η παρουσία του π.χ. στον αυτοδιοικητικό χώρο, δεν μπορεί να συγκροτείται στην βάση συμφωνιών κορυφής, παρασκηνίου, αποκλεισμών, άθροισης ετερόκλητων φιλοδοξιών. Τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές λειτουργούν υπονομευτικά και ορίζουν με συγκεκριμένο τρόπο τα περιθώρια της λαϊκής και κοινωνικής προσφοράς του κινήματος.
Οι δημοκρατικές διαδικασίες, οι ουσιαστικές και διαφανείς πολιτικές διαδικασίες, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις και όρους για το λαϊκό κίνημα και το αριστερό κίνημα.
Η αποδοχή σε μεθοδεύσεις υποστολής και σχετικοποίησης αυτών των βασικών κανόνων, μας καθιστά όλους συνυπεύθυνους.
Η αξιοπρέπεια, η τιμή και η αγωνιστική συμπεριφορά αποτελούν και έτσι πρέπει, αδιαπραγμάτευτη στάση για τους αριστερούς αγωνιστές, για τους προοδευτικούς πολίτες, για όλους τους αξιοπρεπείς ανθρώπους.
Οι αγώνες για το καλύτερο για το λαό, για την αριστερά και τα ιδανικά της, δίνονται πρωτίστως μέσα στην κοινωνία.
Η διγλωσσία – ομηρία μέσα σε στημένα σκηνικά και ναρκοθετημένα πεδία, είναι από κάθε άποψη άγονη και αδιέξοδη.
Τα γνωστά στον κερκυραϊκό λαό πρόσφατα γεγονότα, που με αφορούν αλλά και με ξεπερνούν ατομικά, καθώς εκφράζουν και σηματοδοτούν γενικότερες καταστάσεις, αντιλήψεις και προοπτικές, έχουν καθοριστική επίδραση.
Αυτό γιατί λειτουργούν σε εμένα καταλυτικά στο πλαίσιο συσσωρευμένων εμπειριών και προβληματισμών, μεγάλου χρονικού διαστήματος.
Επαναλαμβάνω ότι το σφάξε με αγά μου να αγιάσω δεν ανήκει στην αριστερά, δεν ανήκει στην αντίσταση, δεν ανήκει στην αξιοπρέπεια. Εξυπηρετεί την δουλοπρέπεια, τον ραγιαδισμό, την υποταγή και αυτούς που εκπροσωπούν και αναπαράγουν αυτές τις αντιλήψεις.
Στην παρούσα φάση δεν θα επεκταθώ περισσότερο.
Δηλώνω την παραίτησή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις οργανωτικές δομές του.
Δηλώνω την σταθερή παρουσία μου στους κοινωνικούς αγώνες, στα λαϊκά και τοπικά προβλήματα, στην αριστερά, στην αντίσταση”

πηγη .CorfuTime – H ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ