24 Ιουλ 2014

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ Ασταμάτητη η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Ασταμάτητη η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού
Προκαλούν οι Ισραηλινοί φονιάδες και οι σύμμαχοί τους



Το αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων δεν έχει τέλος
ΓΑΖΑ.-- Κάθε μέρα που περνά στη μαρτυρική Γάζα διευρύνεται το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από τη φονική μηχανή του ισραηλινού κράτους. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 670 (ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά) και οι τραυματίες σύμφωνα με τελευταία στοιχεία φτάνουν τους 4.160. Επίσης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των Υπηρεσιών του ΟΗΕ, στα καταφύγια που διαθέτει στην περιοχή έχουν καταφύγει ως τώρα 118.300 Παλαιστίνιοι, ενώ ακόμα και αυτά τα καταφύγια έχουν γίνει στόχος των ισραηλινών βομβών. Στόχοι γίνονται επίσης όλες οι στοιχειώδεις υποδομές ύδρευσης, ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα η ζωή να γίνεται αβίωτη, ενώ χτες μάχες διεξάγονταν και στο Νοσοκομείο Ουάφα στην πόλη της Γάζας.
Ο ισραηλινός στρατός δολοφονεί όμως εκτός από τη Γάζα και στη Δυτική Οχθη, όπως ο 32χρονος Παλαιστίνιος στο χωριό Χουσάν, σε διαδήλωση αλληλεγγύης στη Γάζα, που έπεσε νεκρός από σφαίρα περιπόλου, όπως ανακοινώθηκε «γιατί πετούσε πέτρες».
Στη Ραμάλα, συνεδρίασε επίσης εκτάκτως η Παλαιστινιακή Αρχή και ο Πρόεδρός της Μαχμούντ Αμπάς κατήγγειλε τις ισραηλινές αρχές ότι «παραβίασαν όλους τους διεθνείς νόμους και την ανθρώπινη ηθική στη Γάζα» και πρόσθεσε πως «είμαστε γεμάτοι οργή και δε θα ξεχάσουμε ούτε θα συγχωρήσουμε ποτέ». Επίσης προγραμματίζονται διαδηλώσεις σε όλη τη Δυτική Οχθη για τη Γάζα.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, χτες το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, μετά από αίτημα που διατυπώθηκε από την Παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, συμφώνησε να ξεκινήσει διεθνή έρευνα για «όλες τις παραβιάσεις» που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επέμβασης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Η σχετική απόφαση υιοθετήθηκε με 29 ψήφους υπέρ, μία κατά (ΗΠΑ) και 17 αποχές (όλες οι χώρες της ΕΕ που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο συμβούλιο). Ο Αμερικανός εκπρόσωπος στο Συμβούλιο, Κιθ Χάρπερ, υπογράμμισε ότι «εργαζόμαστε εντατικά για να διασφαλίσουμε τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, όμως αυτή η απόφαση δε θα μας βοηθήσει».
Προκαλούν οι δολοφόνοι
Σε παραλήρημα κυριολεκτικά προχώρησε χτες ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Ρον Ντέρμερ, που ξεστόμισε ότι «οι Ισραηλινοί στρατιώτες δικαιούνται το Νόμπελ Ειρήνης για την απίστευτη αυτοσυγκράτηση που έχουν επιδείξει στον αγώνα κατά της "Χαμάς"». Οι δηλώσεις έγιναν το βράδυ της Δευτέρας, αλλά έγιναν γνωστές από ανάρτηση του ίδιου σε ιστοσελίδα «κοινωνικής δικτύωσης». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να παραλληλίσει τις ρουκέτες που εκτοξεύει η «Χαμάς» στο Ισραήλ με τους γερμανικούς βομβαρδισμούς στο Λονδίνο κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ή να εμφανίσει την εικόνα ότι δήθεν ο στρατός της χώρας του δε χτυπάει εσκεμμένα αμάχους.
Ο Κέρι στο Ισραήλ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, μετά το Κάιρο μετέβη χτες στο Ισραήλ για συνομιλίες με την κυβέρνηση του Ισραήλ και υποτίθεται με στόχο την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας. Πριν την άφιξη του στη χώρα είχε δηλώσει ότι στηρίζει το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και έριξε τις ευθύνες στη «Χαμάς». Στο Ισραήλ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Σιμόν Πέρες και αναμενόταν να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σε δηλώσεις του μετά και από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μ. Αμπάς είπε ότι έχουν γίνει κάποια μικρά βήματα προσέγγισης για εκεχειρία. Επίσης, όπως μετέδωσε το «Ρόιτερς», ο ηγέτης της «Χαμάς», Χαλέντ Μεσάλ, φέρεται διατεθειμένος να συμφωνήσει σε μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» με το Ισραήλ. Στο Τελ Αβίβ βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, που μετά τη συνάντηση με τον Νετανιάχου, στη λογική της εξίσωσης θύματος και θύτη, κάλεσε σε αμοιβαία κατάπαυση του πυρός. Ο Νετανιάχου πάντως φάνηκε αποφασισμένος για «μάχη ως το τέλος».
Απαγόρευση πτήσεων πάνω από το Ισραήλ
Η ρίψη μιας ρουκέτας από τη Γάζα σε ισραηλινό σπίτι, παρακείμενο του αεροδρομίου του Τελ Αβίβ, Μπεν Γκουριόν, οδήγησε για λόγους ασφαλείας στην αναστολή πτήσεων από τις αμερικανικές και πολλές ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, τουλάχιστον για 48 ώρες, κάτι που εξόργισε την ισραηλινή ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ