18 Αυγ 2014

ΗΠΑ: Συνεχίζουν το αιματοκύλισμα στο Ιράκ

ΗΠΑ: Συνεχίζουν το αιματοκύλισμα στο Ιράκ

Συνεχίζουν το αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού οι ΗΠΑ με πρόσχημα την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Χθες, μετά από μία κοινή επίθεση από αέρα και έδαφος που εξαπέλυσαν πολεμικά αμερικανικά αεροσκάφη και κουρδικές δυνάμεις, ανακατέλαβαν το φράγμα της Μοσούλης, αποσπώντας το από τον έλεγχο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που το είχαν καταλάβει δέκα ημέρες νωρίτερα.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημέρωσε το αμερικανικό Κογκρέσο πως έδωσε εντολή για αεροπορικά πλήγματα στο έδαφος του Ιράκ ώστε να ανακαταληφθεί το φράγμα της Μοσούλης. Με πρόσχημα την ανθρωπιστική βοήθεια και την προστασία αμάχων (!) αλλά με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου επιχειρεί να δικαιολογήσει το αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού αναφέροντας: «Η καταστροφή του Φράγματος της Μοσούλης θα μπορούσε να απειλήσει τις ζωές μεγάλου αριθμού αμάχων, να απειλήσει προσωπικό και εγκαταστάσεις των ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, και να εμποδίσει την ιρακινή κυβέρνηση να παρέχει κρίσιμης σημασίας υπηρεσίες στον ιρακινό πληθυσμό». Οι επιχειρήσεις αυτές είναι περιορισμένες ως προς τη φύση, τη διάρκεια και τους σκοπούς τους και διεξάγονται σε συντονισμό και κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του Ιράκ».
Οι ΗΠΑ, οι οποίες άρχισαν αεροπορικές επιδρομές την 8η Αυγούστου εναντίον θέσεων του ΙΚΙΛ, παρείχαν υποστήριξη στην κουρδική επίθεση και προέβησαν σε 23 πλήγματα μέσα σε δύο ημέρες, που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν εν μέρει ή ολοσχερώς οχήματα των τζιχαντιστών καθώς και ένα σημείο ελέγχου του ΙΚΙΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ