2 Φεβ 2015

Σας προσφέρουμε την σχετική εξαθλίωση αντί της απόλυτης!

 Σας προσφέρουμε την σχετική εξαθλίωση αντί της απόλυτης!





Βοηθήστε να κυβερνήσουμε με νέο, «αναπτυξιακό», «αριστερό» και καινοτόμο τρόπο για να μπορέσουμε να σας κάνουμε πιο πλούσιους  κύριοι κεφαλαιοκράτες – τοκογλύφοι! Τι δεν καταλαβαίνετε;
Η ιστορία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους τοκογλύφους δανειστές και τα πολιτικά κοράκια της ΕΕ, θυμίζει τις γνωστές ιστορίες των ντόπιων υπηρετών - κυβερνητών των κάθε είδους εξουσιαστών, αποικιοκρατών και κατακτητών που, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες από αυτές που σκέφτονται οι ίδιοι οι εξουσιαστές, εισηγούνταν να μην αφανίσουν τους υπόδουλους και κατακτημένους γιατί τότε δεν θα είχαν δούλους να δουλεύουν και θα ήταν αναγκασμένοι να δουλεύουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, οποία προσβολή για εξουσιαστές! Αντιθέτως εισηγούνταν να τους δίνουν τόσο ψωμί ώστε να μπορούν αύριο να αποδώσουν περισσότερα κέρδη για πάρτι τους!
Έτσι πάντα, και σήμερα στους κεφαλαιοκράτες, πρόσφεραν την σχετική εξαθλίωση αντί της απόλυτης σαν θαυματουργή λύση με την οποία και ο εκμεταλλευόμενος θα είναι ικανοποιημένος γιατί «θα ζει και θα αναπνέει» και θα του παραχωρούν ένα πιάτο φαΐ από αυτά που παράγει ο ίδιος με τον ιδρώτα του!
Στην απόλυτη εξαθλίωση ο τοκογλύφος, κεφαλαιοκράτης, παίρνει και το ψωμί από το τραπέζι και σε σχέση με προηγούμενα ο εργάτης έχει απολύτως λιγότερα για να ζήσει αυτός και η οικογένειά του. Έτσι σταδιακά, η δυνατότητά του να παράγει για να αποπληρώνει αυτόν που του χρεώνει και τον ουρανό, αλλά και να αφήσει «κληρονόμους» των χρεών, φθίνει με αποτέλεσμα να μην ελπίζει ποτέ ο δανειστής ότι θα αποπληρωθεί.

Αντιθέτως, στη σχετική εξαθλίωση ο τοκογλύφος , κεφαλαιοκράτης παραχωρεί ένα μέρος από αυτά που παράγει ο εργαζόμενος, τόσα ώστε να μπορεί κάθε χρόνο να του αποπληρώνει όλο και μεγαλύτερο χρέος, να μεγαλώνει και παιδιά για να συνεχίσουν την αποπληρωμή για γενεές γενεών και να… έχουμε και ανάπτυξη! Όσο περνάει ο χρόνος βέβαια, ο τοκογλύφος θα γίνεται πλουσιότερος και ο εργάτης σχετικά με αυτόν φτωχότερος αλλά τι σημασία έχει για τους υπηρέτες των κεφαλαιοκρατών αυτό;
Όταν το σχέδιο πετυχαίνει, ο κυβερνήτης, υπηρέτης, διαχειριστής του κεφαλαίου και των υποθέσεων του κεφαλαιοκράτη, παρουσιάζεται ως ήρωας και σωτήρας, στήνει πανηγύρια και χορούς γιατί παρουσιάζει τη σχετική εξαθλίωση σαν σωτηρία, νίκη, ανάπτυξη, ευτυχία, ταξική ειρήνη και συνεργασία και γενικώς μια «ευτυχισμένη ζωή»!
Τότε υλοποιείται επακριβώς και το «όλοι μαζί μπορούμε» και να εξαθλιωνόμαστε και να πλουτίζουμε τους δανειστές και τους κεφαλαιοκράτες και να είμαστε ευτυχισμένοι!
Παρακολουθήστε όλη την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές και την ΕΕ, αλλά και τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες, τραπεζίτες κλπ, δείτε ποιο είναι το κύριο επιχείρημα για να τους πείσει να χαλαρώσουν λίγο την ασφυξία που επέβαλλαν στον ελληνικό λαό, δείτε τις «παροχές και κέρδη» που υπόσχονται στους κεφαλαιοκράτες αν  χαλαρώσουν την πίεση και μετά κάντε και τις ανάλογες κρίσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ