21 Μαΐ 2015

Η.Π.Α: Νομοσχέδιο που θα επιτρέπει σε δασκάλους να σκοτώνουν μαθητές αν νιώσουν απειλή

Η.Π.Α: Νομοσχέδιο που θα επιτρέπει σε δασκάλους να σκοτώνουν μαθητές αν νιώσουν απειλή


draft-bill-would-allow-texas-teachers-to-use-deadly-force-against-students-51813-475x356
Ομολογουμένως, αυτή τη φορά, η ακροδεξιά ξεπέρασε τον εαυτό της, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η είδηση δεν χρειάζεται κάποιον ιδιαίτερο σχολιασμό: Σε λίγο καιρό, ο θάνατος θα είναι το μόνο μάθημα που θα επιτρέπουν, Κεφάλαιο και το Κράτος. Ο δάσκαλος του μέλλοντος σε ρόλο Δικαστή Ντρέντ… Επειδή και οι μπάτσοι κοστίζουν το κάτι τις, δεν είναι και άσχημη ιδέα η αστυνόμευση από τον εκάστοτε κλάδο, ακόμα και με… “θανάσιμη βία”. Βέβαια αυτά είναι πολύ μακρινά για εμάς εδώ στην πολιτισμένη Ευρώπη, έτσι δεν είναι; Και που ξέρει κανείς. Ίσως στο μέλλον βρεθεί ο δικός μας ακροδεξιός που να βρει το θάρρος να το ¨ξεφουρνίσει”, αν του το επιτρέψουν οι συνθήκες. Εξ’ άλλου, όπως διαπιστώσαμε πρόσφατα με τη περίπτωση της μικρής που σκότωσε ο πατέρας της, ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας διψάει για ασφάλεια και εκδίκηση.
Εμείς οι υπόλοιποι; Ας μαθαίνουμε τα νέα και ας προσέχουμε τις λογικές της ασφάλειας και τις επιτήρησης, όσο και το παιχνίδι της βιομηχανίας που στήνεται γύρω από αυτές.
Η είδηση μεταφρασμένη όπως δημοσιεύεται από την πηγή:
***
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής του Τέξας, Νταν Φλυν, πρότεινε ένα νομοσχέδιο με την ονομασία “Νόμος για την Προστασία των Καθηγητών(H.B868). Θα επιτρέπει στους δασκάλους να χρησιμοποιούν θανάσιμη βία σε σχολικό έδαφος, σε σχολικό λεωφορείο ή σε γιορτή που είναι χορηγός το σχολείο,  ευρισκόμενοι σε αυτοάμυνα ή προστατεύοντας μαθητές του σχολείου. Επίσης, οι δάσκαλοι θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν όπλα υπερασπιζόμενοι περιουσία του σχολείου. Επιπροσθέτως, στους δασκάλους που θα πυροβολούν κάποιον, κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα παρέχεται “Πολιτική Ασυλία”, το οποίο σημαίνει πως δεν θα θεωρούνται υπεύθυνοι αν ο μαθητής που πυροβόλησαν τραυματιστεί ή πεθάνει. Να σημειωθεί πως οι δάσκαλοι στο Τέξας έχουν ήδη το δικαίωμα να έχουν όπλα στη τάξη.
Ο γερουσιαστής Φλυν είναι υπέρμαχος της οπλοκατοχής. Έχει εργαστεί πάνω σε κομμάτια της νομοθεσίας, που επέτρεψαν σε ανθρώπους να φέρουν όπλα εντός των χώρων των κολεγίων και που μείωσαν τις απαιτούμενες ώρες εκπαίδευσης για την παροχή άδειας οπλοφορίας.
Οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής απαιτούν, οι καθηγητές να είναι οπλισμένοι, μετά από το περιστατικό των πυροβολισμών στο Σάντυ Χούκ το 2012, που κόστισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους. Ωστόσο, οι υποστηρικτές του ελέγχου της οπλοφορίας, δηλώνουν πως η εύκολη πρόσβαση στα όπλα αυξάνει το έγκλημα. Ψυχολόγοι σημειώνουν, επίσης, πως η εύκολη πρόσβαση σε όπλα αυξάνει τις πιθανότητες να πυροβοληθεί κάποιος κατά τη διάρκεια μιας συναισθηματικά φορτισμένης αντιπαράθεσης.
Οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων, επίσης αντιτίθενται στο νομοσχέδιο. Τονίζουν πως οι μαθητές λατινικής καταγωγής όπως και οι μαύροι μαθητές, είναι ήδη πιθανότερο να τιμωρούνται αυστηρά απ’ ότι οι λευκοί συμμαθητές τους. Είναι πολύ πιθανό να αποβάλλονται από τη τάξη ή δια παντός. Οι ακτιβιστές των πολιτικών δικαιωμάτων ανησυχούν πως μιας και οι έγχρωμοι μαθητές στοχοποιούνται για τη συμπεριφορά τους από τις σχολικές αρχές, θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα οπλοφόρων δασκάλων απ’ ότι οι λευκοί συμμαθητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ