27 Ιουν 2015

Meanwhile στις Βρυξέλλες ο Βαρουφάκης αγωνίζεται για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

 Meanwhile στις Βρυξέλλες ο Βαρουφάκης αγωνίζεται για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα



Γ. Βαρουφάκης : Πασχίζουμε για συμφωνία μέχρι την Τρίτη, 
αν επιτευχθεί θα καλέσουμε το λαό να την υπερψηφίσει

«Η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει για συμφωνία μέχρι την Τρίτη» και σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα καλέσει το λαό να την υπερψηφίσει δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης μετά την πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup και πρόσθεσε ότι αν υπάρξει βελτίωση των προτάσεων των δανειστών η κυβέρνηση θα καλέσει το λαό να την υπερψηφίσει.

Πρόσθεσε ότι η ΕΕ «έχει ακόμα την ευκαιρία να διασώσει τη διαδικασία» προκειμένου όπως είπε να υπάρξει «σύγκλιση και συμφωνία πριν την Τρίτη και η ελληνική κυβέρνηση θα καλέσει το λαό να την υπερψηφίσει».


Στο ερώτημα τι θα γίνει μετά την Τρίτη αν δεν υπάρξει συμφωνία ο Γ. Βαρουφάκης δεν θέλησε να απαντήσει.

Ισχυρίστηκε ότι το δημοψήφισμα δεν έχει να κάνει με το ευρώ, ενώ για το αν θα πληρωθεί το ΔΝΤ ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση το 1,9 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ να δοθεί από 1,9 δισ. ευρώ που χρωστάει η ΕΚΤ στο ελληνικό δημόσιο.

Για τη μη συμμετοχή του στη δεύτερη συνεδρίαση του Eurogroup ανάφερε ότι ο Γ. Ντάισελμπουμ του είπε ότι δεν είναι προσκεκλημένος, ενώ αναφερόμενος στην απόρριψη του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση του υπάρχοντος προγράμματος - μνημονίου δήλωσε ότι κάνει «μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία του Eurogroup».

Πηγή : 902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ