14 Αυγ 2015

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Αιματοκύλισμα διαρκείας

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Αιματοκύλισμα διαρκείας



Τεθωρακισμένα οχήματα κοντά στη γραμμή αντιπαράθεσης με τους πολιτοφύλακες
Τεθωρακισμένα οχήματα κοντά στη γραμμή αντιπαράθεσης με τους πολιτοφύλακες
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.--
Το αιματοκύλισμα του λαού στην Ανατολική Ουκρανία συνεχίζεται με τους καθημερινούς βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών από τις δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου. Από τις επιθέσεις της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη, μια γυναίκα σκοτώθηκε και τέσσερις ακόμα άμαχοι τραυματίστηκαν στο χωρίο Οκτιάμπρσκι, ενώ τραυματισμοί αμάχων αναφέρθηκαν και στα χωρία Σταρομιχάηλφκα και Γκόρκογκο, όπως και στην πόλη Γκορλόφκα, ενώ πάνω από 10 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς και μερικώς.
Από την πλευρά του, ο στρατός της Ουκρανίας κάνει λόγο για 2 νεκρούς στρατιώτες και 10 τραυματίες σε μάχες κοντά στη Μαριούπολη. Ωστόσο, οι πολιτοφύλακες της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ καταγγέλλουν ότι τις τελευταίες ώρες, πάνω από 90 άρματα μάχης τεθωρακισμένα έχουν φτάσει στη γραμμή αντιπαράθεσης και στα χωρία Κοντέμα, Προχόροφκα, Νεβέλσκι και Αντρέγιεφκα.
Πάντως, ο διαπραγματευτής της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, εξέφρασε την ελπίδα ότι στην επόμενη συνάντηση της λεγόμενης Ομάδας Επαφής (εκπροσώπων της ουκρανικής κυβέρνησης, των πολιτοφυλάκων, της Ρωσίας και της Οργάνωσης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) στις 26 Αυγούστου, θα μπορέσει να υπάρξει μια συμφωνία για την απόσυρση των βαρέων όπλων, όπως προβλεπόταν στη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ της 12ης Φλεβάρη φέτος, που στην ουσία ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Βεβαίως, τα έως τώρα στοιχεία και η απροθυμία από την πλευρά της ουκρανικής κυβέρνησης κάθε άλλο παρά διάθεση συμφωνίας δείχνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ