16 Σεπ 2015

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ Ζητά ρόλο «καταλύτη» στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Ζητά ρόλο «καταλύτη» στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής


Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, στην Αθήνα, μίλησε χτες βράδυ η Φώφη Γεννηματά, κλιμακώνοντας την προσπάθειά τους να δείξουν ότι έχουν ελπίδες να αναδειχτούν στην τρίτη θέση και να παίξουν βασικό ρόλο τόσο στη διακυβέρνηση της χώρας, όσο και στις διεργασίες αναμόρφωσης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας.
Οπως διακηρύσσει άλλωστε η ίδια η Φ. Γεννηματά σε διαδοχικές δημόσιες τοποθετήσεις της, «κλιμακώνουμε και κορυφώνουμε τον αγώνα μας με αυτοπεποίθηση, πίστη και αισιοδοξία, γιατί η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να αναδειχθούν ως τρίτος πόλος, ως τρίτη δύναμη, θετικός καταλύτης για τις πολιτικές εξελίξεις και εγγύηση για μια σταθερή κυβέρνηση 4ετίας με δημοκρατικό, μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό πρόγραμμα». Μια σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να «τρέχει» τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, είναι άλλωστε βασικό ζητούμενο των μονοπωλίων...
Προκειμένου, δε, να εμφανιστεί ...διαφορετική από τα δύο βασικά αστικά κόμματα, με τα οποία ωστόσο συμπλέει στρατηγικά, εξ ου και θέλει να συγκυβερνήσει μαζί τους, υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης προσπαθούν απεγνωσμένα να στήσουν εικονική προεκλογική πραγματικότητα. Ο κ. Μεϊμαράκης παριστάνει το λύκο, που έγινε αρνάκι. Ομως, η Δεξιά δεν αλλάζει και όλοι οι πολίτες στην Ελλάδα το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Ο κ. Τσίπρας, απ' την άλλη μεριά, παριστάνει το νέο. Αποδείχθηκε όμως ότι είναι το τέλος του παλιού». Σε αυτήν τη βάση καλεί σε υπερψήφιση της «Κεντροαριστεράς της λογικής».
Την υπερψήφιση της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» ζητά, φυσικά, και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στη χτεσινή συγκέντρωση είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ. Είμαστε μαζί η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ σε μια μεγάλη προσπάθεια για την αναγέννηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς (...) Εμείς τολμήσαμε. Κάναμε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την σύγκλιση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς. Τώρα απαιτείται συσπείρωση των δυνάμεων της ανανέωσης απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στον εθνικολαϊκισμό (...) Μία μεγάλη προοδευτική και δημοκρατική συμπαράταξη είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ