12 Νοε 2015

Βούλιαξαν οι δρόμοι στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) - Αθλιότητες "αντιεξουσιαστών" στη Θεσσαλονίκη

 Βούλιαξαν οι δρόμοι στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) - Αθλιότητες "αντιεξουσιαστών" στη Θεσσαλονίκη



Πηγή: 902.gr
ΑΘΗΝΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ.
Μεγαλειώδης η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που έφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Σύνταγμα με δυναμική και μαχητική πορεία από την πλατεία Ομονοίας.
Συντεταγμένα και οργανωμένα περίπου στις 12.30 το μεσημέρι, οι χιλιάδες απεργοί κατευθύνθηκαν με πορεία προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός όπου και ολοκληρώθηκε η απεργιακή διαδήλωση. 

Ενδεικτικό του όγκου και του παλμού της πορείας είναι ότι ενώ η κεφαλή έφτανε στο Σύνταγμα, λίγο μετά τις 11 το πρωί, η τελευταία προσυγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης δεν είχε ακόμα ξεκινήσει και από τη συνεχή ροή του κόσμου η συγκέντρωση επεκτάθηκε μέχρι τον Εθνικό Κήπο.  
Χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές πίσω από τα πανό των συνδικάτων και των σωματείων, πειθαρχημένα και περιφρουρημένα όπως αυτοί ξέρουν, φωνάζουν συνθήματα δυναμικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ -  μονοπωλιακών ομίλων. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους  στην Ομόνοια, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, επισήμανε ότι η απεργία σήμερα είναι πετυχημένη, δεκάδες χιλιάδες απεργοί σε όλη τη χώρα είναι στους δρόμους, θα συνεχίσουμε κάθε μέρα στους χώρους δουλειάς. 
Στην κεφαλή της πορείας το πανό του ΠΑΜΕ με σύνθημα «Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κάτω οι φόροι». Ακολουθούν συνδικάτα, σωματεία, ομοσπονδίες.
Τα συνθήματα «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» και «Εργάτη μπορείς και αν το καταλάβεις, θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις» δονούν την ατμόσφαιρα στην οδό Πανεπιστημίου από όπου ανέβηκε η μαζική και μαχητική απεργιακή πορεία. 
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.  (Δείτε ΕΔΩ τη δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από την απεργιακή συγκέντρωση)
       
* * *
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Πολύ μεγάλη ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στηνΘεσσαλονίκη. Με σύνθημα «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», χιλιάδες απεργοί εργαζόμενοι, άνεργοι, γυναίκες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα μπλοκ των ταξικών δυνάμεων, διαδηλώνοντας κατά της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.
Η μαζική και μαχητική πορεία διέσχισε την Εγνατίας, την Αγίας Σοφίας, την Παύλου Μελά, την Τσιμισκή και την Νίκης κατέληξε στην πύλη του λιμανιού, με τους απεργούς να εκφράζουν την εναντίωσή τους στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και ο ΟΛΘ βρίσκεται στη σχετική διαδικασία. Μπροστά στην πύλη του λιμανιού ο Κώστας Ηλιού, από την Πανελλαδική Γραμματεία Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας του ΠΑΜΕ, κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία και τις δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας, να μη δείξουν καμία ανοχή, καμία αναμονή στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οργανώνοντας αποφασιστικά την πάλη τους στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού.

Αντιεξουσιαστές σπάνε και γράφουν συνθήματα στις βιτρίνες καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη / Πηγή: seleo.gr

Πορεία κάνουν αυτή την στιγμή αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο πέρασμα τους σπάνε βιτρίνες και γράφουν συνθήματα. Συνθήματα σε τράπεζες, σε πολυκατηστήματα, σε καταστήματα πολυεθνικών και σε κεντρικά και μεγάλα καταστήματα της Τσιμισκής έγραψαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Επίσης έσπασαν και τζαμαρίες από βιτρίνες καταστημάτων και έριξαν κόκκινη μπογιά σε μερικά από αυτά. Στο ύψος της Αριστοτέλους διμοιρία των ΜΑΤ κατάφερε να ακινητοποιήσει τους 300 αντιεξουσιαστές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ