21 Ιαν 2016

Νέα αντικομμουνιστική πρόκληση από την ΕΕ

Νέα αντικομμουνιστική πρόκληση από την ΕΕ

Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ



Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από εκδηλώσεις στη Γερμανία που έγιναν (το 2009) για να μυήσουν μικρά παιδιά στον αντικομμουνισμό, όπου η ΓΛΔ παρουσιάζεται ως «ανελεύθερο καθεστώς» και αποκρύπτεται το ότι το τείχος του Βερολίνου ήταν ένα αμυντικό μέτρο του σοσιαλιστικού κράτους ενάντια στις προβοκάτσιες και την επέμβαση των ιμπεριαλιστών
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από εκδηλώσεις στη Γερμανία που έγιναν (το 2009) για να μυήσουν μικρά παιδιά στον αντικομμουνισμό, όπου η ΓΛΔ παρουσιάζεται ως «ανελεύθερο καθεστώς» και αποκρύπτεται το ότι το τείχος του Βερολίνου ήταν ένα αμυντικό μέτρο του σοσιαλιστικού κράτους ενάντια στις προβοκάτσιες και την επέμβαση των ιμπεριαλιστών
Τη νέα αντικομμουνιστική πρόκληση από την ΕΕ, μέσω του λεγόμενου «Σπιτιού της Ευρωπαϊκής Ιστορίας», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, σημειώνει τα εξής:
«Το λεγόμενο "Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας", την ίδρυση του οποίου αποφάσισε το 2007 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που χρηματοδοτεί την ανέγερση και λειτουργία του με πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ, αποτελεί "μουσείο" του αντικομμουνισμού, της κατασυκοφάντησης του σοσιαλισμού, όργανο παραχάραξης και διαστρέβλωσης της Ιστορίας. Πριν καν ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία του, αυτό το μνημείο της ιστορικής παραπλάνησης οργανώνει την "πρώτη του σύγχρονη έκθεση", που απευθύνεται στη νεολαία, με διεξαγωγή "διαδραστικού παιχνιδιού" "κομμουνισμός εναντίον καπιταλισμού", στο οποίο, όπως αναφέρει, "η πρόκληση για τους παίκτες θα είναι να διερευνήσουν πέντε φανταστικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν ζεύγη ανθρώπων και στις δύο πλευρές του Σιδηρού Παραπετάσματος (...) Παρότι γνωρίζουμε ποιο από τα δύο συστήματα αποδείχθηκε πιο βιώσιμο (...) Τα επιλεγμένα καθημερινά σενάρια ζωής μπορεί να παρουσιάζουν ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα (...) και στις δύο πλευρές του Σιδηρού Παραπετάσματος, όπως και παρόμοιες εμπειρίες, αφού και τα δύο συστήματα μοιράζονται κάποια κοινά στοιχεία, όπως είναι η προσβασιμότητα στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ή τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης".
Η ΕΕ, για να αποφύγει την πλήρη απαξίωση του νέου κατασκευάσματός της για τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας, υποχρεώνεται να αναγνωρίσει κάποιες από τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο σοσιαλισμό. Παίρνει υπόψη της ότι οι λαοί που έζησαν το σοσιαλισμό βιώνουν σήμερα την έλλειψη αυτών των κατακτήσεων, γι' αυτό και προσαρμόζει την τακτική της στο ξεδίπλωμα της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας της. Την ίδια στιγμή, προκλητικά χρησιμοποιεί ορολογία χυδαίου αντικομμουνισμού και πασχίζει να αναδείξει το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων για την καπιταλιστική κερδοφορία, ως βιώσιμο και συγκρίσιμο των σοσιαλιστικών κοινωνιών που οικοδομήθηκαν τον 20ό αιώνα, με επίκεντρο τον εργαζόμενο και κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και την ικανοποίησή τους.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση, που έχει αναγάγει τον αντικομμουνισμό σε επίσημη ιδεολογία της, επιχειρεί να δηλητηριάσει πρώτα και κύρια τις νεανικές συνειδήσεις που δεν γνώρισαν τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο σοσιαλισμό, με τη συκοφάντηση, τη διαγραφή της προσφοράς του, την παραχάραξη. Γι' αυτό σε μια σειρά από χώρες της ΕΕ τα Κομμουνιστικά Κόμματα κηρύσσονται παράνομα, ο κομμουνισμός και η ταξική πάλη, ακόμα και η δημόσια υπεράσπισή της από την αντικομμουνιστική λάσπη, αναγορεύονται σε έγκλημα, την ίδια στιγμή που ηρωοποιούνται οι ναζιστές εγκληματίες του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Η άγρια αντιλαϊκή επίθεση που ξεδιπλώνουν ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις ενάντια στους λαούς πηγαίνει χέρι χέρι με το χτύπημα των κομμουνιστών που παλεύουν για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα αντικομμουνιστική επίθεση και ιστορική διαστρέβλωση που επιχειρεί το Ευρωκοινοβούλιο. Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως η συνέχιση της κατασκευής και η λειτουργία αυτού του αντικομμουνιστικού - σκοταδιστικού εκτρώματος.
Οσα "Σπίτια" παραχάραξης της Ιστορίας και να χτίσουν, όση λάσπη κι αν ρίξουν στη σοσιαλιστική οικοδόμηση, στις αξίες και τα ιδανικά του κομμουνισμού, οι αστοί δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω τον τροχό της Ιστορίας και της ταξικής πάλης που οδηγεί στην ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την οικοδόμηση του νέου συστήματος, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ