23 Φεβ 2016

ΙΣΡΑΗΛ Ακόμη ένας 15χρονος Παλαιστίνιος δολοφονημένος

ΙΣΡΑΗΛ
Ακόμη ένας 15χρονος Παλαιστίνιος δολοφονημένος
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Το πιο πρόσφατο θύμα στη μαύρη λίστα των δολοφονιών Παλαιστινίων που διαπράττουν οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις έγινε την Κυριακή ένας 15χρονος έφηβος.Ο Κουσάι Ντιάμπ Αμπου αλ Ρουμπ έπεσε νεκρός από τουλάχιστον 10 σφαίρες που έριξε εναντίον του Ισραηλινός στρατιώτης, επειδή θεώρησε πως σχεδίαζε να του επιτεθεί την Κυριακή με μαχαίρι, σε φυλάκιο, κοντά στη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αγόρι έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και άλλα ζωτικά όργανα και ξεψύχησε προτού μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, συζητήθηκε την Κυριακή στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμάν, ανάμεσα στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούτ Αμπάς. Ο τελευταίος απαίτησε να σταματήσει η επιθετικότητα των κατοχικών αρχών, να επιστραφούν άμεσα οι σοροί Παλαιστινίων - θυμάτων πυρών από τις ισραηλινές δυνάμεις και να γίνει παρέμβαση για την άμεση απελευθέρωση του Παλαιστίνιου νεαρού δημοσιογράφου Μοχάμεντ αλ Κικ, που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 25 Νοέμβρη (επί 90 μέρες!) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη σύλληψη και φυλάκισή του στο πλαίσιο της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης» που επιβάλλουν οι κατοχικές αρχές, προκειμένου να φυλακίσουν επ' αόριστον όσους θεωρούν «ύποπτους», χωρίς απαγγελία κατηγοριών ή δίκη. Επίσης, ο Πρόεδρος Αμπάς δήλωσε πως θα συνεχίσει να πιέζει για την πραγματοποίηση διεθνούς ειρηνευτικής συνδιάσκεψης για το Μεσανατολικό...
Ο Αμερικανός υπουργός, από την πλευρά του, αρκέστηκε να επαναβεβαιώσει για την υποστήριξη των ΗΠΑ σε μία λύση δύο ανεξάρτητων κρατών και άσκησε πιέσεις για «αποκλιμάκωση της έντασης σε Ιερουσαλήμ και Δυτική Οχθη», εξισώνοντας για πολλοστή φορά τους θύτες με τα θύματα.
Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, ο γενικός γραμματέας και η γραμματεία της Ενωσης Παλαιστινίων Εκπαιδευτικών, που απεργεί εδώ και μέρες, διεκδικώντας μεταξύ άλλων αξιοπρεπείς μισθούς αλλά και δεδουλευμένα αρκετών μηνών, υπέβαλαν χτες τις παραιτήσεις τους στην Κεντρική Επιτροπή της «Φατάχ», ασκώντας πιέσεις για την άμεση επίλυση των αιτημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ