20 Φεβ 2016

Αποφυλακίζεται ο φονιάς του Παύλου Φύσσα

Αποφυλακίζεται ο φονιάς του Παύλου Φύσσα
Αρχίζει να μετρά το χρόνο αντίστροφα μέχρι την αποφυλάκισή του ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος δικάζεται για την υπόθεση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
Ο κατηγορούμενος στις 18 Μάρτη θα βγει από τη φυλακή, καθώς συμπληρώνεται ο κύκλος και των δύο ενταλμάτων προσωρινής κράτησης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του. Το ένα ένταλμα αφορούσε την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και το δεύτερο την κατηγορία για εγκληματική οργάνωση, αδίκημα για το οποίο έχουν παραπεμφθεί πρώην και νυν βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά και στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Τον κίνδυνο για την επικείμενη αποφυλάκιση του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Π. Φύσσα είχε επισημάνει η πολιτική αγωγή στη δίκη που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλη αλλά αυτόν τον καιρό δεν εκδικάζεται λόγω της αποχής των δικηγόρων. Οι δικαστές του Εφετείου με σχετικό βούλευμα (260/2016) αντικατέστησαν την προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου με τους εξής όρους: Τον κατ' οίκον περιορισμό υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις μέρες της δικασίμου του με αστυνομική συνοδεία και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Η πολύμηνη ανάκριση, η καθυστέρηση στην έναρξη της δίκης και τα αλλεπάλληλα αιτήματα, κυρίως από την πλευρά της υπεράσπισης, οδήγησαν στην αποφυλάκιση όλων όσοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους. Επιπλέον, οι αυστηροί περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στους βουλευτές - κατηγορούμενους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση - έχουν αρθεί σχεδόν για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ