23 Απρ 2016

Τα ματωμένα πλεονάσματα του........ Τσίπρα!!!!

 Τα ματωμένα πλεονάσματα του........ Τσίπρα!!!!

Στην τριτολογία του, χτες, ο πρωθυπουργός είπε ανάμεσα στους άλλους κομπασμούς για τις ...επιτυχίες της κυβέρνησής του: «Τα θετικά αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης πέρυσι σε σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι τυχαία. 

Οφείλονται κυρίως σε 3 παράγοντες: 

Ο πρώτος είναι η αύξηση τουρισμού, ο δεύτερος ότι πήραμε μια απόφαση και ψηφίσαμε τις 100 δόσεις κι αυτές όχι μόνο δώσανε ανάσα στη χειμαζόμενη αγορά, σε όλους τους συμπολίτες μας, αλλά και έσοδα στα ταμεία, και ο τρίτος παράγοντας είναι ότι απορροφήσαμε το 98% από διαρθρωτικά ταμεία ρίχνοντας 5 δισ. στην αγορά». 

Εν ολίγοις, δηλαδή, ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να συγκαλύψει ότι τα πλεονάσματα προήλθαν από το σφαγιασμό μισθών, συντάξεων, δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, απ' τη φορολεηλασία του ισχνού λαϊκού εισοδήματος. 

Να μας πείσει ότι αδίκως χαρακτηρίζονται «ματωμένα». 

Αλλά λίγο πριν, στη διάρκεια της δευτερολογίας του, είχε αυτοδιαψευστεί λέγοντας: «Για να μην υπολογίσω ότι η διαπραγμάτευση είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα κατά 20 δισ. σε σχέση με αυτούς που είχε συμφωνήσει ο Σαμαράς, που θα έβγαιναν απ' το εισόδημα των πολιτών»...

Εκτός αν ισχυρίζεται στα σοβαρά ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα των άλλων βγαίνουν απ' τις τσέπες των ανθρώπων του μόχθου, ενώ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πέφτουν ουρανοκατέβατα στα ταμεία του κράτους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ