2 Απρ 2016

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Στήριξη από τις ΗΠΑ και ... παράπονα

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Στήριξη από τις ΗΠΑ και ... παράπονα


Ενώ τις τελευταίες μέρες εντείνονται οι επιθέσεις των δυνάμεων της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατού και εθνικιστικών ταγμάτων) στις ανατολικές επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (καταγγέλλονται από τους πολιτοφύλακες πάνω από 500 επιθέσεις) όπως και παρατηρείται κατά παράβαση της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ μεταφορά βαρέος οπλισμού από το στρατό, ο Πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.
Στη συνάντηση αυτή, αφού εισέπραξε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης για την «αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας» και ταυτόχρονα δέχτηκε και τα παράπονα για την καθυστέρηση της δημιουργίας νέας κυβέρνησης, για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις (δηλαδή μεγαλύτερη διεύρυνση των αντιλαϊκών μέτρων) και η «καταπολέμηση της διαφθοράς». Μάλιστα, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι αν αυτό γίνει σύντομα και η νέα κυβέρνηση εντείνει τη συνεργασία με το ΔΝΤ είναι πιθανό να πάρει την τρίτη δόση του δανείου ύψους 1 δισ. δολ., ενώ υποσχέθηκε και 335 εκατ. δολάρια για την ενίσχυση της ασφάλειας.
Το ενδεχόμενο της καταβολής της δόσης από το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ σχολίασε καυστικά η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Μαρία Ζακχάροβα, λέγοντας ότι ...«τότε μάλλον θα εφαρμόσει η κυβέρνηση του Κιέβου την συμφωνία του Μινσκ».
Επίσης, χτες έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ανέβηκε στην 6η θέση στη λίστα των πιο πλούσιων επιχειρηματιών της χώρας, καθώς η περιουσία του ανέβηκε κατά 100 εκατ. δολάρια και έφτασε στα 858. Ο Πρόεδρος ως γνωστόν διαθέτει μια σοκολατοβιομηχανία την «Roschen» και άλλες επιχειρήσεις σε άλλους κλάδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ