27 Αυγ 2017

Άτιμα πλάσματα οι κομμουνιστές έκαψαν το σπίτι της Καϊλή!

       


Άτιμα πλάσματα οι κομμουνιστές, έβαλαν φωτιά και έκαψαν το σπίτι της Καϊλή, σκότωσαν και τον παππού της!
Θυμήθηκα τον φίλο μου τον Νικόλα που ο πατέρας του ήταν φασίστας βασιλόφρονας αντικομμουνιστής, ενώ οι θείοι του ήταν εκτός από φασίστες και κομμουνιστοφάγοι, αλλά ο Νικόλας πέρασε με την πλευρά της τάξης του, με την πλευρά των κομμουνιστών! Έλεγε μια ιστορία ο Νικόλας για τον θείο του, τον αδελφό του πατέρα του, που τον σκότωσαν οι κομμουνιστές! Τα ξαδέλφια του γινόταν θηρία ανήμερα όταν άκουγαν για κομμουνιστές, αφού κομμουνιστές σκότωσαν τον πατέρα τους! Κάποτε ο Νίκος αφού πέρασε με την πλευρά των κομμουνιστών, μακριά από την πόλη που διαδραματίστηκε η εκτέλεση του θείου του, σε μια μεγαλούπολη, διακινούσε τον «Ριζοσπάστη»! Χτυπώντας μία τυχαία πόρτα άνοιξε ένας μπάρμπας ο οποίος αγόρασε τον Ριζοσπάστη με χαρά που δύο νεολαίοι έφεραν στην πόρτα του και επέμεινε οπωσδήποτε να μπούνε μέσα έστω για λίγο να τους κεράσει! Ο μπάρμπας τους ρώτησε αν είναι ντόπιοι ή από άλλον τόπο! Όταν άκουσε την καταγωγή του Νικόλα ρώτησε το επίθετό του! Στο άκουσμα του επιθέτου του Νικόλα ταράχτηκε! Ρώτησε το όνομα του πατέρα του! Ο μπάρμπας «χάθηκε» για λίγην ώρα και ο Νικόλας περιέγραφε την σκηνή λέγοντας πως νόμιζες ότι ο μπάρμπας έβλεπε εκείνες τις στιγμές κινηματογραφική ταινία την ζωή του! Όταν ο μπάρμπας συνήλθε από την ταραχή είπε σχεδόν με αναφιλητά: «εγώ εκτέλεσα τον θείο σου» και συμπλήρωσε «δεν κλαίω για το παλιοτόμαρο τον θείο σου! Είμαι συγκινημένος και περήφανος που βρίσκω τον ανιψιό του στην πόρτα μου να διακινεί τον Ριζοσπάστη»! Σάστισε κι ο Νικόλας στην αρχή! Έβλεπε μπροστά του κι αυτός ζωντανή μια ιστορία που μεγάλωσε με αυτήν και την είχε ακούσει χιλιάδες φορές και που μόνο αυτήν ακούει ξαναγυρίζοντας στον τόπο του, προπαντός από την ώρα που δήλωσε ότι πέρασε με τους κομμουνιστές!
– Γιατί τον εκτέλεσες μπάρμπα, κατάφερε να ρωτήσει ο Νικόλας.
– Έχεις ακούσει για τον κομμουνιστή δάσκαλο του χωριού που τον βρήκαν κομμάτια μέσα στα χωράφια;!
– Κάτι μισόλογα άκουσα μπάρμπα!
– Ο δάσκαλος ήταν σύνδεσμος του ΕΛΑΣ. Τραυματίστηκε και κρυβόταν στα χωράφια. Έβγαινε η γυναίκα του με χίλιες προφυλάξεις από το χωριό για να περιποιηθεί το τραύμα και να του πάει φαγητό. Ο θείος σου την πήρε χαμπάρι και την παρακολούθησε! Ο θείος σου έκανε κομμάτια ζωντανό τον δάσκαλο!
Πέρασε λίγος καιρός και ο Νικόλας πήγε βόλτα στον τόπο του και τα ξαδέλφια του ξανάρχισαν το «τροπάρι» για τους εγκληματίες τους κομμουνιστές που σκότωσαν τον πατέρα τους!
– Και τον δάσκαλο κομμάτια στα χωράφια οι κομμουνιστές τον έκαναν, ρώτησε ο Νικόλας!
Από τότε ποτέ ξανά τα ξαδέλφια του Νικόλα δεν μίλησαν για την δολοφονία του πατέρα τους από τους εγκληματίες τους κομμουνιστές μπροστά στον Νικόλα! Αυτήν την ιστορία του φίλου μου του Νικόλα θυμήθηκα καθώς για μία ακόμη φορά άκουσα για καμένα σπίτια και δολοφονημένους από τους κομμουνιστές, αφού την ακριβή ιστορία του παππού της Καϊλή δεν την μάθαμε επειδή η Καϊλή δεν μας πληροφόρησε ούτε πότε, ούτε κάτω από ποιες συνθήκες οι κομμουνιστές δολοφόνησαν τον παππού της!

Μενέλαος Καζαντζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ