14 Σεπ 2017

Η “υγιής επιχειρηματικότητα” βάζει μέσα 650 εκατομμύρια ευρώ τον ΟΣΕ και το ελληνικό δημόσιο


Σήμερα οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι απεργούν και διαδηλώνουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ θα σταθούν στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και τα προβλήματα κι ελάχιστα θα κάνουν λόγο για τα στοιχεία που έρχονται στο φως κι αναδεικνύουν το ξεπούλημα και τις προκλητικές διαστάσεις του.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεπουλήθηκε στους Ιταλούς “επενδυτές” για το ευτελές αντίτιμο των 45 εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια στιγμή, στο τελευταίο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση για τη διαγραφή χρέους ύψους 692 εκατομμυρίων ευρώ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ. Με άλλα λόγια, τα χρέη της εταιρίας προς το ελληνικό δημόσιο χαρίζονται, για να παραδοθεί καθαρή στους κρατικοδίαιτους ιδιώτες, για την κερδοφορία τους.
Όσο για το κοινό, που “αναμένεται να ταλαιπωρηθεί”, είναι ενδεικτικό πως εδώ και τρεις μήνες έχουν κοπεί οι φτηνές διαδικτυακές προσφορές προς τους πελάτες, που καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα αντίτιμα κι οδηγούνται αντικειμενικά στην επιλογή άλλων μεταφορικων μέσων -εφόσον μπορεί να βρει κανείς ακόμα κι αεροπορικά εισιτήρια σε καλύτερες τιμές. Οι προσφορές μπορεί να επανέρθουν από τους νέους ιδιοκτήτες, σε μικρότερη έκταση, ακολουθώντας κατά γράμμα τον αντίστοιχο μύθο του Νασρεντίν Χότζα και των υπηκόων του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ