18 Οκτ 2017

«Ξεπλένοντας» τους φονιάδες των λαών...


Πραγματικό «περιβόλι» είναι η επιχειρηματολογία που αναπτύσσουν τις τελευταίες μέρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα και από τις σελίδες της κυβερνητικής «Αυγής», με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Οι ακροβασίες τους είναι εντυπωσιακές, στην προσπάθεια να βαφτίσουν «λουκούλλειο γεύμα» το σανό που σερβίρουν, αλλά και για να δώσουν τα διαπιστευτήρια στους «συμμάχους» τους, να στείλουν το μήνυμα ότι οι μπίζνες είναι μπίζνες και ότι τις στηρίζουν αναφανδόν.
***
Διαβάζουμε, λοιπόν, ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση στις ΗΠΑ και γενικότερα, είναι μια σύγχρονη «Realpolitik»! Ισχυρίζεται μάλιστα ο αρθρογράφος της «Αυγής» (που πρόσφατα «αποσπάστηκε» και επίσημα στο προπαγανδιστικό επιτελείο του Μαξίμου), ότι η «αριστερά» μπορεί να υπηρετήσει αυτήν την εξωτερική πολιτική καλύτερα από άλλες δυνάμεις: «Μπορεί να ασκεί αποτελεσματικά μια τέτοια πολιτική, όχι ξεχνώντας ότι είναι αριστερός (σ.σ. ο πρωθυπουργός), αλλά επειδή είναι αριστερός (!)», γράφει χαρακτηριστικά.
Τεκμήριο του αρθρογράφου; Το ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, ο πρωθυπουργός «δεν είναι δεδομένος» και γι' αυτό μπορεί να διαπραγματευτεί, ενώ οι προηγούμενοι επέστρεφαν από τις επισκέψεις τους στις ΗΠΑ με το χαρτάκι του «εντέλεσθε» στην τσέπη.
Αλήθεια, τι δεν είναι «δεδομένο» για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; Αν άλλαξε κάτι σε σχέση με τους προκατόχους της, είναι ότι η Ελλάδα έγινε ακόμα πιο «δεδομένη» δύναμη στήριξης των πολιτικοστρατιωτικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Καινούργιο στοιχείο είναι επίσης ότι η κυβέρνηση πρωτοστάτησε για την πρόσκληση και τη συγκρότηση της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο, με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές. Είναι επίσης γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η «μη δεδομένη», «άνοιξε» όσο καμιά προηγούμενη το ζήτημα της επέκτασης των αμερικανικών βάσεων, π.χ. σε Κάρπαθο, αλλά και της αναβάθμισης της Σούδας.
Οποιος έχει αμφιβολίες για το πόσο «δεδομένη» είναι η κυβέρνηση για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ας ρίξει μια ματιά στις στρατιωτικές δαπάνες, που μένουν σταθερά πάνω από το 2% του ΑΕΠ, όπως ζητάει το ΝΑΤΟ, σε μια περίοδο που στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες ρίχνονται στον Καιάδα, λόγω «δημοσιονομικής προσαρμογής». Ας ρίξει όμως μια ματιά και στις καθημερινές σχεδόν παρεμβάσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, που «στάζει μέλι» για την κυβέρνηση και τη δέσμευσή της στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Ας κρίνει τέλος από το γεγονός ότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στις φονικές επιχειρήσεις του.
***
«Δεν ισχύει πλέον το "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι"», είναι το «πόρισμα» στο οποίο κατέληξε η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ χτες, με άρθρο κυβερνητικού βουλευτή. Και εκτός από ...«realpolitik», η τοποθέτηση αυτή, σύμφωνα με τον βουλευτή, είναι και «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης»! Γιατί δεν ισχύει το σύνθημα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Πρώτον: Επειδή «φονιάδες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο...», δείχνοντας τους ναζί και τους «φονταμενταλιστές». Το ότι πολλοί από αυτούς τους φονιάδες αποδεδειγμένα εκκολάφτηκαν στα θερμοκήπια των ιμπεριαλιστικών επιτελείων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ κ.α. δεν απασχολεί τον βουλευτή. Ούτε προφανώς τον ενδιαφέρει ότι η δράση τους αξιοποιείται σήμερα ως πρόσχημα για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, περιστολή λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών στα καπιταλιστικά κράτη.
Δεύτερον (ακόμα πιο παιδαριώδες επιχείρημα): Στις ΗΠΑ μένουν και φτωχοί, άνεργοι, άστεγοι, καταπιεσμένοι... «Είναι όλοι αυτοί "φονιάδες των λαών";» αναρωτιέται ο βουλευτής! Η απάντηση είναι προφανής, όμως στον αστερισμό των Συριζαίων δεν υπάρχουν προφανή. Ποτέ το εργατικό κίνημα δεν ταύτισε τη βάρβαρη πολιτική κρατών και κυβερνήσεων με τους λαούς τους, ούτε στα πιο δύσκολα χρόνια. Ψιλά γράμματα αυτά για τους Συριζαίους, όταν πρέπει να χλευάσουν το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, για να δικαιολογήσουν την εγκληματικά επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησής τους.
***
Και το συμπέρασμα που προκύπτει από τα παραπάνω ...τρανταχτά επιχειρήματα είναι σαφές, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να γράφει: «Στο ερώτημα αν ένας αριστερός πρωθυπουργός μπορεί να μεταβαίνει στις ΗΠΑ για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας με τις αξίες και τις ιδέες της Αριστεράς, η απάντηση είναι καταφανής. Μπορεί να συναντά τον Τραμπ, την ηγεσία των ΗΠΑ, τους επιχειρηματίες, να συζητά για τις απαιτήσεις τους, ίσως και για νέες βάσεις πολεμικών εξορμήσεων - θανάτου στη Μέση Ανατολή, χωρίς να ξεχνά ότι είναι αριστερός»!
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει το λαό ότι είναι διαφορετικό το να υπογράφει την επέκταση της συμφωνίας της Σούδας ένας «αριστερός», απ' ότι ένας «δεξιός» πρωθυπουργός. Οτι τους λαούς της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής τους σκοτώνουν διαφορετικά τα πολεμικά αεροσκάφη που εφοδιάζονται από την «αριστερή» και όχι από τη «δεξιά» Σούδα. Οτι τα εκατομμύρια των προσφύγων που θαλασσοπνίγονται διαλέγουν τον ξεριζωμό και τον εγκλωβισμό τους από τους «αριστερούς» και όχι από τους «δεξιούς» σημαιοφόρους του ΝΑΤΟ...
Ομολογουμένως φιλότιμη προσπάθεια, αλλά δύσκολος ο διαχωρισμός, αφού οι υπερασπιστές της εμπλοκής της Ελλάδας στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς εκτείνονται σε όλο το αστικό πολιτικό φάσμα: Από τη ΝΔ και τη ΔΗΣΥ μέχρι τους φασίστες της ΧΑ, όλοι τους επισημαίνουν στην κυβέρνηση τις «ιστορικές ευκαιρίες» που πρέπει να αξιοποιήσει στις ΗΠΑ. Κάνουν λοιπόν σαφές ότι στα κομβικά και κρίσιμα για το κεφάλαιο ζητήματα, οι διαχωριστικές γραμμές πάνε περίπατο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ