21 Οκτ 2017

Το παρακράτος της Κολομβίας δολοφονεί τους αφοπλισμένους αντάρτες των FARC


Η είδηση έρχεται από την επαρχία Ναρίνιο της Κολομβίας, όπου ένοπλες ομάδες συγκροτημένες από τσιφλικάδες και παραστρατιωτικούς δολοφόνησαν έξι πρώην αντάρτες των FARC, όπως καταγγέλλει η οργάνωση, που μετά τον αφοπλισμό της και την ειρηνευτική συμφωνία με την κυβέρνηση, μετατράπηκε σε πολιτικό κόμμα.
Συνολικά, πάνω από είκοσι αγωνιστές των FARC και μέλη οικογενειών τους έχουν δολοφονηθεί εκδικητικά από την αρχή της χρονιάς. Μολονότι η οργάνωση συμμορφώνεται πλήρως προς τα συμφωνηθέντα της Αβάνας, καταγγέλλει πως «το κράτος την παραβιάζει συνεχώς και αρνείται την ύπαρξη παραστρατιωτικών οργανώσεων που αφαιρούν τις ζωές όχι μόνο μελών των FARC και οικογενειών τους αλλά και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ηγέτες κοινωνικών αγώνων και γενικά της αντιπολίτευσης».
Το παρακράτος της Κολομβίας δολοφονεί τους αφοπλισμένους αντάρτες των FARC
Η κατάσταση αυτή θυμίζει πολύ -στους παλιότερους ιδίως- το όργιο τρομοκρατίας που είχαν εξαπολύσει ακροδεξιές, παρακρατικές ομάδες κατά αντιστασιακών αγωνιστών, μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας και τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ. Η ιστορία επιβεβαιώνει δυστυχώς πως “από στόμια βγαίνει η δύναμη κι όχι από στόματα καλοσυνάτα”. Και ο αφοπλισμός των FARC, αντί να οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, λύνει τα χέρια των παρακρατικών ομάδων, που η επίσημη κυβέρνηση αρνείται να αναγνωρίσει ότι υπάρχουν -έστω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ