5 Φεβ 2018

To φαινόμενο Μίκης και οι πορεία για τη Μακεδονία




Θα θέλαμε να απαντήσουμε στα πολλά σχόλια φίλων που μας παρακινούν να σχολιάσουμε πολιτικά και ιστορικά τη στάση του Μίκη Θεοδωράκη χθες, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Με το "φαινόμενο" Μίκης δεν θέλουμε να ασχοληθούμε. Υπάρχουν αξιότεροι αγωνιστές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ, των οποίων η στάση αξίζει αναφοράς και μνείας. Στον Μίκη Θεοδωράκη απάντησε πληρέστερα, ο νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης και ο φασίστας υιός Σκαλούμπακα, πλέκοντάς του εγκώμια για την πολιτική του τοποθέτηση και συγχωρώντας τον που υπήρξε κομμουνιστής. Αυτό είναι και το μοναδικό μας σχόλιο. Τους ξέπλυνε και τον συγχώρεσαν. Αυτό. Όσο για τα περί αναρχικών που επιτέθηκαν στο σπίτι του, προφανώς είτε είναι ασφαλίτες, είτε ηλίθιοι, αφού επάξια παίζουν τον ρόλο του ασφαλίτη. Άλλωστε, το "φαινόμενο" Μίκης ξεκινά από τότε που κατηγορούσε τους "γενίτσαρους της ΚΝΕ" ότι "απειλούν τη ζωή του" και από όταν βγήκε με τις πυτζάμες στα κανάλια να υπερασπιστεί τον Πάγκαλο για την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους. 
Εμείς θα επιστρέψουμε τώρα στους αντάρτες μας, στα βουνά και στις πόλεις και στη δική τους ιστορία που αποτέλεσε και αποτελεί τον πολικό αστέρα της ταξικής πάλης στη χώρα μας. 
Φιλικά
Κόκκινος Φάκελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ