29 Μαρ 2018

Σιγά μην κάνουμε κι έκτακτα δελτία για 2 τόνους ηρωίνης!


Δύο τόνοι σιωπής

Την προηγούμενη Παρασκευή η προϊστάμενη της εισαγγελίας Πειραιώς κυρία Τζίβα άσκησε ποινική δίωξη για κατοχή, διακίνηση, χρηματοδότηση ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στον εφοπλιστή (κι όχι μόνο) Βαγγέλη Μαρινάκη, στο διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital (συμφερόντων Β. Μαρινάκη) Νίκο Συντυχάκη και σε άλλα 2 πρόσωπα.
Σιγά μην κάνουμε κι έκτακτα δελτία για 2 τόνους ηρωίνηςΗ δίωξη σχετίζεται με τη σκοτεινή υπόθεση του ακυβέρνητου (όπως είχε αποφασίσει πριν λίγα χρόνια το Τριμελές εφετείο κακουργημάτων, αθωώνοντας τους περισσότερους κατηγορημένους για συμμετοχή στην υπόθεση) κι όχι αταξίδευτου Noor 1.
Η υπόθεση αυτή ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια την ελληνική δικαιοσύνη καθώς αδυνατεί να βγάλει τεκμηριωμένη άποψη, λόγω έλλειψης μαρτύρων (τι έχουν οι έρμοι και ψοφάνε;), και όσους γλίτωσαν, τους βγάζουν τρελούς (πχ Γιαννουσάκης).
Αλλά μεγαλύτερη από αυτή της δικαιοσύνης είναι η ταλαιπωρία της κοινωνίας. Και όχι μόνο της εγχώριας.
Συνολικά βρέθηκαν στο καράβι 2,1 τόνοι ηρωίνης όμως σύμφωνα με τις καταθέσεις του Γιαννουσάκη, οι τόνοι ήτανε 3 και όχι 2, που σημαίνει οτι ένας τόνος πουλήθηκε στην «αγορά».
Συνεχίζοντας να μιλάμε για αριθμούς, πιο ανατριχιαστικοί από τους (επίσημα) 2,1 τόνους που βρέθηκαν, το μεγαλύτερο φορτίο σε εμπόριο ναρκωτικών που πιάστηκε ποτέ στην Ευρώπη, οι θάνατοι πανευρωπαϊκά από την υπερβολική χρήση ναρκωτικών φτάνουν τις 8.500 κι οι άνθρωποι που κάνουν χρήση ναρκωτικών σε όλο το κόσμο τα 225 εκατομμύρια!
Νούμερα σοκαριστικά, που δείχνουν τον αγγελικά πλασμένα κόσμο του καπιταλισμού που στο βωμό του κέρδους στήνει τεράστια παρεμπόρια – ή και νόμιμα – θανάτου αλλά και αποχαύνωσης του λαού.
Σιγά μην κάνουμε κι έκτακτα δελτία για 2 τόνους ηρωίνηςΤην Παρασκευή λοιπόν είχαμε επίσημες κατηγορίες για την υποθέση του Noor 1 και την είδηση, αν δεν ακολουθείς ή δεν ενημερώνεσαι απο συγκεκριμένα site, είναι πολύ πιθανό να μην την διάβαζες ποτέ.
Στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που αναπαρήγαγαν την απόφαση της εισαγγελέως τα συστημικά μέσα αναφέρθηκαν στην επαγγελματική ιδιότητα του διωκόμενου.
Είναι όμως μόνο αυτό; Ο κύριος Β.Μ. πέρα απο τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον κλάδο της ναυτιλίας πρόσφατα απέκτησε και τον ΔΟΛ, έναν απο τους μεγαλύτερους δημοσιογραφικούς ομίλους στη χώρα μας (με εφημερίδες, ράδιο και ένα κανάλι που το άφησε στη μοίρα του).
Ο κύριος Β.Μ. είναι ακόμα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μιας απο τις λαοφιλέστερες εγχώριες ομάδες.
Ο κύριος Β.Μ. όπως καταλάβατε είναι ενεργός πολίτης και δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει και στα κοινά όντας δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πειραιά.
Κάτι παραπάνω απο ένας απλός εφοπλιστής όπως καταλαβαίνουμε. Η πλειοψηφία των περισσότερων μέσων θεώρησε ότι δε χρήζει η υπόθεση περισσότερης σημασίας.
Άλλωστε τι είναι 2,1 τόνοι ηρωίνης, κανένα γκόλ οφσάιντ ή μούφα πέναλτι να κάνουμε μέχρι και έκτακτα δελτία;
Σιγά μην κάνουμε κι έκτακτα δελτία για 2 τόνους ηρωίνης
Προφανώς και δεν θέλουμε εδώ πέρα να βγάλουμε δικαστική απόφαση ενοχής ή μη. Ο κατηγορούμενος είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου κι εμείς έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στην τυφλή αστική δικαιοσύνη.
Το μόνο που θέλουμε είναι να τονίσουμε την εκκωφαντική σιωπή σχεδόν των πάντων, μιας υπόθεσης με 8 γνωστούς νεκρούς και χιλιάδες άγνωστους ακόμα.
Ένα εμπόριο ναρκωτικών που μπορεί να καλυφθεί με μερικές δωρεές σε κοινωφελή ιδρύματα, μερικά σάντουιτς σε πρόσφυγες και πλημμυροπαθείς της Μάνδρας, μερικές εκδηλώσεις και χορηγίες στη unicef .
Μάθαμε και ότι πρόκειται περί σκευωρίας. Το λόγο όμως όχι.
Μιας σκευωρίας που στήνεται κατά αθώων πολιτών όπως της Ηριάννας, σύμφωνα με γνωστό δημοσιογράφο περιοδικού που δήλωνε κάποτε «αριστερό».

Άραγε αντέχει η συνείδησή τους να κάνουν «μαχόμενη», «αντισταλινική», «φιλελεύθερη» δημοσιογραφία με το βάρος 2,1 τόνων ηρωίνης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ