22 Μαΐ 2018

Μια εκδήλωση για τους Πόντιους ... χωρίς Πόντιους


Την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αξιοποίησε για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή, προκειμένου να χύσει το ρατσιστικό, φασιστικό και αντικομμουνιστικό της δηλητήριο. Ετσι, για να τιμήσει δήθεν την 19η Μάη, μέρα της Γενοκτονίας, οργάνωσε φασιστομάζωξη στην περιοχή του Μενιδίου.
Ομως, αυτήν τη φορά την απάντηση στη φασιστική Χρυσή Αυγή έστειλε ο ίδιος ποντιακός πληθυσμός που κατοικεί στο Μενίδι και την ευρύτερη περιοχή, που τους γύρισε μαζικά την πλάτη, αναγκάζοντάς τους να οργανώσουν εκδήλωση για τους Πόντιους... χωρίς όμως Πόντιους. Ουτε καν ορισμένοι «παράγοντες», που τις προηγούμενες φορές λειτούργησαν σαν απορρυπαντικό για το φασιστικό μόρφωμα, δεν εμφανίστηκαν. Βεβαίως, οι φασίστες πήραν τα μέτρα τους, ώστε να εξασφαλιστεί κοινό για τον αρχιφασίστα Μιχαλολιάκο και με πούλμαν μάζεψαν ό,τι φασιστοειδές υπήρχε στην Αττική και το μετέφεραν στο Μενίδι, για να συμπληρώσουν μερικούς δεκάδες χειροκροτητές για τον «μεγάλο αρχηγό».
Κατά τ' άλλα, η ομιλία του αρχηγού των ναζί κινήθηκε στα γνωστά και τετριμμένα των γκεμπελικών ψεμάτων και της συκοφαντίας.
* * *
Πρώτα απ' όλα, αποτελεί ντροπή και πολιτικαντισμός να εμφανίζονται οι φασίστες της Χρυσής Αυγής τιμητές των βασάνων και του πόνου των ξεριζωμένων Ποντίων, όταν οι πολιτικοί τους πρόγονοι τους χαρακτήριζαν «τουρκόσπορους» και τους εξαπέλυαν ρατσιστικές επιθέσεις. Αυτά βέβαια δεν τα είπε ο αρχηγός τους. Οπως, βεβαίως, δεν είπε ότι το μόνο κόμμα που στάθηκε από την αρχή στο πλευρό των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικρασίας και του Πόντου ήταν το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που πάλεψε για τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους, όταν οι πολιτικοί πρόγονοι «ρατσιστές» της δεκαετίας του 1920 και μετέπειτα στελέχη των διάφορων φασιστικών μορφωμάτων διέδιδαν θεωρίες ότι καμιά σχέση «δεν έχουν οι τουρκόσποροι, που μας παίρνουν τις δουλειές και ρίχνουν τα μεροκάματα, με τους γηγενείς Ελληνες».
Το μόνο που ανέφερε, είναι ότι δεν έχει σχέση ο ξεριζωμός των Ποντίων με τους σημερινούς πρόσφυγες και μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας. Κι αυτό, γιατί έπρεπε να αθωώσει για άλλη μια φορά το σύστημα που γεννά τους πολέμους και την προσφυγιά και το οποίο υπηρετεί πιστά. Να κρύψει, δηλαδή, την αλήθεια ότι η αιτία που γεννά την τότε και τη σημερινή προσφυγιά είναι ίδια και δεν είναι άλλη από αυτήν των ιμπεριαλιστικών πολέμων και συγκρούσεων που γεννά ο ανταγωνισμός για τις αγορές και τα κέρδη των μονοπωλίων.
Πολύ περισσότερο, για να κρύψουν ότι τα θύματα του τουρκικού εθνικισμού, οι Ελληνες του Πόντου και της Μ. Ασίας, ήταν πρώτα απ' όλα θύματα του ελληνικού αλυτρωτισμού και μεγαλοϊδεατισμού και των επιδιώξεων αναβάθμισης τότε της Ελλάδας με τις πλάτες των Γάλλων και των Αγγλων, οι οποίοι βεβαίως όταν τα βρήκαν με τον Κεμάλ, τους εγκατέλειψαν. Να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες που έχουν οι αστικές ηγεσίες των Ελλήνων Μικρασιατών και Ποντίων που κορόιδευαν τα φτωχά λαϊκά στρώματα ότι οι γαλλικές και αγγλικές λόγχες θα τους προστατέψουν. Πώς θα μπορούσε βεβαίως να ακουστούν τέτοια πράγματα από τους γνήσιους χειροκροτητές του Τραμπ...
***
Δεν μας είπαν, επίσης, ότι την ίδια περίοδο που ο ελληνικός στρατός εκστράτευε με «μεγαλοϊδεατικές σημαίες» στη Μικρά Ασία, ορισμένα άλλα τμήματά του εκστράτευαν στην Ουκρανία, με στόχο να πνίξουν μαζί με Αγγλους, Γάλλους κ.ά. την Οκτωβριανή Επανάσταση, να ανατρέψουν τη νεαρή σοβιετική εξουσία. Μας είπε μόνο ότι η Σοβιετική Ενωση επιδίωξε και πράγματι προχώρησε σε συμφωνία με τον Κεμάλ, έκρυψε όμως το γιατί, «ξεχνώντας» να μιλήσει για την «ουκρανική εκστρατεία» και την ελληνική συμμετοχή σε αυτήν, συνεχίζοντας, όπως είναι φυσικό, να χύνει αντικομμουνιστικό δηλητήριο.
Τα ιστορικά γεγονότα όμως είναι αδιάψευστα και λένε ότι μόνο η Σοβιετική Ενωση υπεράσπισε τον αρμενικό και ελληνικό πληθυσμό αυτών των περιοχών. Μόνο η νεαρή Σοβιετική Ενωση, που ακόμα εκείνη την περίοδο πολεμούσε για να επιβιώσει, άνοιξε σύνορα και δέχτηκε χιλιάδες πρόσφυγες από χριστιανικούς πληθυσμούς του Πόντου, διέθεσε πλοία για να μεταφέρει χιλιάδες μακριά από τα σημεία σφαγής. Γεγονός που έκανε ακόμα και τον μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρύσανθο να δηλώσει: «Κι όμως τελικά δεν έγινε εκείνο που έγινε αργότερα στη Σμύρνη από τους "μεγάλους μας Συμμάχους" [σημ. εννοεί τη μη εκκένωση των εκεί πληθυσμών παρά την ύπαρξη μεγάλου αριθμού συμμαχικών πλοίων που θα μπορούσαν να είχαν σώσει χιλιάδες]. Οι άθεοι κομμουνιστές εφάνησαν περισσότερον χριστιανοί από τους "χριστιανούς" Αγγλογάλλους. Τον φόρτωσαν [τον ελληνικό πληθυσμός του Πόντου] σε καράβια και μας τον φέραν στην Τραπεζούντα».
Οπως επίσης δεν είπε ο Μιχαλολιάκος για την απόρριψη αμέτρητων προτάσεων της Σοβιετικής Ενωσης προς την ελληνική πλευρά να μεσολαβήσει για την υπεράσπιση των ελληνικών πληθυσμών. Ούτε για τις ευθύνες των μεγαλοσχημόνων, που λίγο - πολύ με «ταξικό κριτήριο» προτιμούσαν το τουρκικό μαχαίρι για τη φτωχολογιά των Ποντίων και Μικρασιατών, παρά την μπολσεβίκικη επίδραση.
***
Ολο το αντικομμουνιστικό του μένος το διάνθισε με ψέματα, ότι το ΚΚΕ δεν έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων... Το ΚΚΕ όμως όχι μόνο αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και με παρεμβάσεις του και τις θέσεις του υποστηρίζει τα ανάλογα αιτήματα των Ποντιακών Ενώσεων και Συλλόγων. Εξάλλου, το ΚΚΕ συνεχίζει και σήμερα να μάχεται ενάντια σε κάθε γενοκτονία που συμβαίνει σε βάρος λαών, όπως των Παλαιστινίων, αλλά και των αιτιών που τις γεννάνε, τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις.
Βέβαια, το τέλος της ομιλίας του αρχηγού της φασιστικής δολοφονικής οργάνωσης θα μπορούσε να έχει τίτλο «εμπρός για νέες γενοκτονίες». Αφού επανέλαβε γνωστές φασιστικές κορόνες και αλυτρωτισμούς του στυλ «του χρόνου η εκδήλωση θα γίνει στη Σαμψούντα», περί «μεγάλης ιδέας» και άλλα τέτοια, που κάθε χρόνο επαναλαμβάνει. Ομως, δεν πρωτοτυπεί. Τα ίδια λένε οι ομοϊδεάτες του στην Τουρκία για το Αιγαίο και τη Θράκη, οι ομοϊδεάτες του στην Αλβανία για την Ηπειρο και την «ιδέα της μεγάλης Αλβανίας», τα ίδια ακριβώς λένε οι ομοϊδεάτες του και στα Σκόπια σε σχέση με τη Μακεδονία και άλλα. Δηλαδή, λάδωμα στα γρανάζια της συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που προσφέρουν οι κάθε φορά αλυτρωτισμοί, που πληρώνονται πικρά με το αίμα των λαών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ