25 Μαΐ 2018

“Ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, ο φασισμός είναι ένας” – Ο Μπουτάρης διδάσκει θεωρία των δύο άκρων

“Ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, ο φασισμός είναι ένας, είναι το ‘ό,τι λέω εγώ και τίποτε άλλο’…”
Τάδε έφη Γιάννης Μπουτάρης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, στο δημαρχείο της πόλης. Αριστεροί και δεξιοί, όλοι μαζί σε ένα τσουβάλι, για να στηθεί ο βολικός αντίπαλος του “Μετώπου της Λογικής”, που μπορεί να βαφτιστεί και ως “Δημοκρατικό Μέτωπο” για να χωράει την κυβέρνηση, πάντα εναντίον των άκρων.
Το μόνο που δε μας εξήγησε ο Γιάννης Μπουτάρης, ως θιασώτης της θεωρίας των δύο άκρων, είναι πώς “έτυχε” να του επιτεθούν βίαια μόνο οι ακροδεξιοί, εθνικιστές φασίστες και όχι αυτοί που κατονομάζει ο ίδιος ως “άλλο άκρο”, για να τους χωρέσει στο σακί του φασισμού.
Όλα αυτά βέβαια θυμίζουν αντεστραμμένο το αστικό δόγμα πως “η δημοκρατία είναι μία”, χωρίς περαιτέρω ταξικά πρόσημα και επιθετικούς προσδιορισμούς. Η δημοκρατία είναι μία, είναι αυτή που έχουμε και είναι αστική. Όποιος παλεύει για την ανατροπή της, είναι καταδικασμένος να τον βάλουν στο ίδιο σακί με τους φασίστες. Ακόμα κι όταν αυτοί οι τελευταίοι δαγκώνουν το (αστικό) χέρι που τους ταΐζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ