19 Ιουλ 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ-Καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη αστυνομοκρατία και καταστολή



Πηγή: Eurokinissi
Τη συνεχιζόμενη αστυνομοκρατία και την καταστολή στη Λευκίμμη και σε άλλες περιοχές της Κέρκυρας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως «όταν το "καρότο" και οι υποσχέσεις τελειώνουν... πίπτει ράβδος!».
Στην ανακοίνωσή της, η ΤΕ Κέρκυρας σημειώνει ότι «η Λευκίμμη έχει γίνει αστυνομοκρατούμενη περιοχή (έχει κατακλυστεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ). Θυμίζοντας… άλλες εποχές οι κάτοικοι περνούν από έλεγχο για να πάνε στα σπίτια και τις δουλειές τους. Ενώ οι όποιες αντιδράσεις των κατοίκων αντιμετωπίζονται με χρήση χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Στο Τεμπλόνι, οι αντιδράσεις των κατοίκων για να κλείσουν παλιές και νέες χωματερές επίσης αντιμετωπίζονται με καταστολή. Όλο το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου βρέθηκε στην αστυνομία προχθές το βράδυ, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι οι κρατικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία.
Έτσι σε πλήρη αρμονία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, περιφέρεια και δήμος -επίσης ΣΥΡΙΖΑ αλλά με ΛΑΕ αυτή τη φορά-, κατασταλτικοί μηχανισμοί και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα συντάσσονται -όπως και κάθε φορά- για να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν τις ζωές των εργατικών λαϊκών οικογενειών.
Το έχουμε δει με το πέρασμα όλων των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων με fast track διαδικασίες, ενώ κινητοποιήσεις και απεργίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές στο άψε - σβήσε, κάποιες άλλες... δίκες -όπως αυτή της Χρυσή Αυγής- κρατάει για χρόνια», σημειώνει και τονίζει: «Γιατί αυτό που τελικά διαχωρίζει τα πάντα είναι σε ποια τάξη ανήκεις και ποιας τάξης τα συμφέροντα εξυπηρετείς. Και τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα βρίσκονται πραγματικά στον αντίποδα "προοδευτικών και συντηρητικών" που κάνουν θεό την ανταγωνιστικότητα και το κέρδος ή "κλαίνε" για το μικρότερο κακό.
Βρίσκονται στον αντίποδα αυτών που καμαρώνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή των χωρών με τις υψηλότερες ΝΑΤΟικές δαπάνες, που υιοθετούν όλα τα προσχήματα που οδηγούν σε νέους πολέμους και επεμβάσεις.
Για την αστυνομοκρατία -όπως και συνολικά για την αντιλαϊκή πολιτική- υπάρχουν υπεύθυνοι και είναι συνολικά το σάπιο σύστημα που ζούμε, που δεν έχει τίποτα προοδευτικό να δώσει.
Οι ιδιωτικοποιήσεις, είτε αφορούν την καθαριότητα είτε την Υγεία ή την Παιδεία προσθέτουν νέα πολλαπλά βάρη στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, που σε συνδυασμό με τα διάφορα φορολογικά μέτρα και αντίμετρα, πραγματικά τους εξοντώνουν.
Κανείς φοβισμένος, κανείς μόνος, κανείς να μην ματώνει για το κεφάλαιο.
Υπάρχει λύση, στη πάλη που βάζει στο στόχαστρο συνολικά αυτή τη πολιτική, το κεφάλαιο και τους εκφραστές του. Η "καθαρή" διέξοδος για τον λαό προϋποθέτει δυνατό εργατικό κίνημα, κοινωνική συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ