12 Οκτ 2018

Εκατοντάδες οι άστεγοι στη Βρετανία που «πεθαίνουν στην ψάθα»…

        


Κυριολεκτικά στο δρόμο, μόνοι και αβοήθητοι, πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά εκατοντάδες οι άστεγοι στη Βρετανία μολονότι πρόκειται για χώρα με πολλές χιλιάδες ακατοίκητα σπίτια και διαμερίσματα.
Μεγάλη έρευνα, που διενεργήθηκε από το «Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας» (TBIJ) και μετέδωσε χτες το βρετανικό δίκτυο BBC, διαπίστωσε πως μέσα στο τελευταίο 12μηνο πέθαναν 449 άστεγοι, εκ των οποίων το 69% ήταν άνδρες. Ο μικρότερος από τα θύματα ήταν ηλικίας μόλις 18 ετών και ο μεγαλύτερος 94 ετών. Ο μέσος όρος ηλικίας των άστεγων ανδρών είναι τα 49 έτη και των γυναικών τα 53. Στοιχεία από την οργάνωση αρωγής αστέγων «Crisis» αναφέρουν πως ο αριθμός των αστέγων μόνο στην Αγγλία αυξήθηκε κατά 169% από το 2010 όταν κλιμακώθηκαν από τη βρετανική κυβέρνηση οι άγριες περικοπές στις υπηρεσίες Πρόνοιας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κληθείσα να σχολιάσει το αποτέλεσμα της έρευνας, αρκέστηκε να δηλώσει πως η κυβέρνηση «επενδύει 1,2 δισ. στερλίνες για να αντιμετωπίσει όλα τα είδη αστέγων», διαβεβαιώνοντας πως σχεδιάζει να φτιάξει υποδομές σε ξενώνες έως το 2027.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ