10 Δεκ 2018

Με σύμβολα των Ες – Ες φωτογραφήθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο

Μπορεί η ουκρανική κυβέρνηση επισήμως να αρνείται οποιαδήποτε σύνδεση με το ναζισμό, ωστόσο ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο απέδειξε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να φωτογραφίζεται δίπλα σε σύμβολα των Ες – Ες, και μάλιστα όχι σε τυχαία περίσταση, αλλά στα πλαίσια επίσκεψης στη στρατιωτική ελίτ της χώρας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος βρέθηκε στο Ζίτομιρ της Ουκρανίας την περασμένη Πέμπτη, όπου μίλησε στους αλεξιπτωτιστές του ουκρανικού στρατού, στα πλαίσια της τοποθέτησής του σε «επικίνδυνες περιοχές» όλης της χώρας, λόγω του «μερικού» στρατιωτικού νόμου που ισχύει στη χώρα μετά το περιστατικό στα στενά του Κερτς. Ένας από τους στρατιώτες έφερε τη νεκροκεφαλή – έμβλημα της Μεραρχίας Totenkopf των διαβόητων Βάφεν Ες – Ες στο στήθος τους, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον πρόεδρο. H συγκεκριμένη μεραρχία δημιουργήθηκε από μέλη των Ες – Ες σε στρατόπεδα εξόντωσης και παραστρατιωτικές ομάδες. Έδρασε τόσο δυτικό, όσο και στο ανατολικό μέτωπο, διαπράττοντας σειρά εγκλημάτων πολέμου, για τα οποία καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης. Στην Ουκρανία ευθύνεται μεταξύ άλλων για τη σφαγή Πολωνών πολιτών.
Ο Ποροσένκο, αφού εμψύχωσε τους στρατιωτικούς, στη συνέχεια φωτογραφήθηκε μαζί τους, δίχως να δείχνει καθόλου να ενοχλείται από την παρουσία του ανοιχτού ναζί ανάμεσά τους. Μάλιστα, οι λογαριασμοί του προέδρου στα ΜΚΔ ανέβασαν πολλές φωτογραφίες του στρατιώτη, ενώ διακρίνεται και στο επίσημο βίντεο της ομιλίας του Ποροσένκο. Οι εικόνες προκάλεσαν την αντίδραση χρηστών του ίντερνετ, που στηλίτευσαν την επιλογή του Ποροσένκο να προωθήσει ναζιστικά σύμβολα, ενώ ένας χρήστης «επαίνεσε» τον Ουκρανό πρόεδρο που «επιτέλους παραδέχτηκε» πως ο ουκρανικός στρατός είναι «φασιστικός».
Πληροφορίες από rt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ