31 Ιαν 2019

Διώξεις για “χρηματοδότηση της τρομοκρατίας” σε φιλοπαλαιστίνιες αγωνίστριες στην Ισπανία

Αντιμέτωπες με κατηγορίες για “χρηματοδότηση της τρομοκρατίας” βρίσκονται τρεις Ισπανίδες, μέλη της οργάνωσης Κόκκινο Δίκτυο (Red Roja) επειδή συγκέντρωναν χρήματα υπέρ της Παλαιστίνης. Πρόκειται για την πρώην βουλευτή Άνχελες Νίνες Μαέστρο και δυο συναγωνίστριές της. Οι τρεις γυναίκες είχαν κοινό τραπεζικό λογαριασμό για τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας το 2014 και 2015, με στόχο την ενίσχυση των Παλαιστινίων, σε μια περίοδο που όπως και σήμερα το Ισραήλ επιτίθενταν στη Λωρίδα της Γάζας, αφήνοντας σωρούς νεκρών και τραυματιών, όπως και ανυπολογιστές ζημιές στις υποδομές της χώρας.
Τα χρήματα δόθηκαν σε εκπροσώπους του παλαιστινιακού λαού, όπως η Λέιλα Χάλεντ, γνωστή για τους αγώνες υπέρ της παλαιστινιακής ανεξαρτησίας, μέσα από το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO). Εκείνο που δε γνώριζαν, ήταν πως το PFLP περιλαμβάνεται στη λίστα των “τρομοκρατικών οργανώσεων” της ΕΕ, με τα γνωστά “χαλαρά” κριτήριά τους, τα οποία εύκολα στοχοποιούν ριζοσπαστικές και εθνικοαπελευθερωτικές οργανώσεις ως “τρομοκρατικές”.
Πίσω από τη δίωξη των τριών γυναικών βρίσκονται και δύο φιλοϊσραηλινές οργανώσεις της Ισπανίας το Lawfare project Spain, το οποίο επιδίδεται σε δικαστικές διώξεις όσων προωθούν το κίνημα μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ και ο Εβραϊκός πολιτιστικός σύλλογος της Ίμπιθα, με τις κατηγορούμενες να έχουν κληθεί σε κατάθεση στις 5 Φλεβάρη.
Με πληροφορίες από dejavu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ