23 Ιαν 2019

Ο λαός να απαντήσει στην πλαστή πόλωση ενισχύοντας παντού το ΚΚΕ

  (ΦΩΤΟ)


  Πηγή: Motionteam

Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της πόλης, πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με τίτλο: «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου».
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Χαιρέτησε ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Παρεμβάσεις μέσα από τις οποίες δήλωσαν τη συμπόρευσή τους με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, έκαναν ο Άκης Σακισλόγλου, δημοσιογράφος και ο Γιώργος Τσίντζιλης, καθηγητή φυσικής αγωγής, εκλεγμένος στο ΣΕΓΑΣ.
Μέσα από την εκδήλωση αναδείχθηκε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ στο δήμο, στην Περιφέρεια, παντού πρέπει να είναι η απάντηση του λαού στην πλαστή δικομματική προεκλογική πόλωση που θα οδηγήσει στα ίδια αντιλαϊκά αποτελέσματα. Με την ενίσχυση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μπορεί να σταλεί ισχυρό το μήνυμα όξυνσης της πάλης των χαμένων της κρίσης και της ανάπτυξης, της ειρήνης και του πολέμου, των καταπιεσμένων, των εργαζόμενων, του λαού.
Μέσα από τις παρεμβάσεις παρουσιάστηκαν οι θέσεις και οι πολύμορφες παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα προηγούμενα χρόνια για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να μην σκοτώνονται σε ατυχήματα οι εργαζόμενοι, για να μπουν εμπόδια στην παράδοση κάθε δημόσιου χώρου και κοινωνικού αγαθού, όπως τα σχέδια που προετοιμάζονται για το παραλιακό μέτωπο, τη ΔΕΘ, την ΕΥΑΘ, τον ΟΑΣΘ. Για τη μείωση τοπικών φόρων, ενάντια στις κατασχέσεις από τους δήμους, για παιδικούς σταθμούς και σχολεία ανθρώπινα και ασφαλή με αντισεισμική προστασία, ικανοποιητική λειτουργία των κέντρων Υγείας.

Με το ΚΚΕ για να ενισχυθεί η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

Πηγή: Motionteam

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, σημείωσε ότι με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια, θα μπει πιο δυναμικά στο προσκήνιο η δυνατότητα και προοπτική μια ανάπτυξης που θα είναι προσανατολισμένη στην κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και όχι στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

«Στο πλαίσιο αυτό μεγάλες και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις όπως η ΕΛΒΟ και η ΕΒΖ όχι μόνο δεν θα απαξιώνονταν, αλλά θα μπορούσαν να αναπτυχθούν, να επεκταθούν, να απορροφήσουν και νέο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό.
Θα ενισχυθεί η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με έργα, υποδομές και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής μας.

  • Για προστασία του περιβάλλοντος, στη στεριά και τη θάλασσα, με ειδικά μέτρα και σχεδιασμό για το Θερμαϊκό. Με μέτρα για το περιαστικό δάσος του Σειχ Σου, για την αντιπυρική του προστασία.
  • Για αντιπλημμυρικά έργα, όχι κομμένα και ραμμένα στους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς κεντρικού κράτους και Περιφέρειας, αλλά επαρκή και επικαιροποιημένα, εντοπίζοντας ακόμα και περιοχές που θα μπορούσαν δυνητικά να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
  • Για να είναι το δομημένο περιβάλλον θωρακισμένο απέναντι στους σεισμούς που είναι συχνοί και στη χώρα μας συνολικά και την ΠΚΜ και ιδιαίτερα τα σχολεία, οι χώροι συγκέντρωσης νεολαίας. Για να σχεδιαστεί και να είναι υλοποιήσιμο στην πράξη ένα πρόγραμμα πολιτικής προστασίας που θα επιτρέψει να μη θρηνήσουμε θύματα αν χτυπήσει ο εγκέλαδος.
  • Για να προχωρήσουν γρήγορα αναγκαία έργα όπως το Μετρό και η επέκταση προς την Τούμπα και ταυτόχρονα να μην τα χρυσοπληρώνουμε άμεσα και έμμεσα με την πολλαπλή φορολογία, τα ακριβά εισιτήρια, τα διόδια.
  • Για αναβάθμιση των υποδομών Παιδείας και Υγείας, απαιτώντας περισσότερα κονδύλια και από την Περιφέρεια. Για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης σχολικής στέγης και στο δήμο που να ανταποκρίνεται στις μεγάλες ανάγκες, χωρίς ΣΔΙΤ που αποδεδειγμένα επιβαρύνουν με επιπλέον κόστος τις τσέπες μας, δίνουν τη διαχείριση των μονάδων σε ιδιώτες.
  • Για χώρους αθλητισμού και πολιτισμού, παιδικές χαρές που να μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες.
  • Για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ελεύθερων χώρων και πρασίνου, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, προσωπικό για τη συντήρηση και αναβάθμιση του.
  • Άμεση βελτίωση της κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες.
Με ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο και την Περιφέρεια θα ενισχυθούν οι δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. (...)Για να μη μετατρέπεται η πόλη σε πρωτεύουσα της αμερικάνικης παρουσίας όπως τις μέρες της ΔΕΘ με πράκτορες να αλωνίζουν και μηχανές πολέμου να αράζουν στο Θερμαϊκό».

«Ικανός» είναι ο δήμαρχος που παλεύει μαζί με το λαό

 

Πηγή: Motionteam

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, βάζοντας τη διαχωριστική γραμμή ανέφερε: «Εμείς, το ΚΚΕ όταν σφαγιαζόταν ο λαός από τα όποια μνημόνια ήμασταν και είμαστε στους δρόμους. Τους άλλους υποψηφίους δεν τους είδαμε. Προφανώς είχαν κλειστεί μαζί με τους φορείς της "ανάπτυξης", τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όλα τα κόμματα των μνημονίων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λοιπόν εξίσου υπεύθυνοι για όσα περνά ο λαός μας.

Εμείς λοιπόν σ' όλους αυτούς δεν απευθυνόμαστε. Τσάκισαν και τσακίζουν το λαό. Εμείς απευθυνόμαστε στους πολλούς χαμένους της κρίσης και της ανάπτυξης τους, και λέμε:

ΚΚΕ. Με ερωτηματικά, μπορεί. Με επιμέρους αντιρρήσεις και διαφορές, μπορεί. Πάντως να ξέρεις τι βγάζεις. Όχι παζάρια και σαπίλα. Αντίσταση, προοπτική, απαλλαγή από τη βαρβαρότητα.

ΚΚΕ. Τα 100 του ηρωϊκά χρόνια είναι η εγγύηση ότι σε ένα πράγμα είναι "δογματικό": Ποτέ δεν κάνει πίσω από τα λαϊκά συμφέροντα.
ΚΚΕ που δεν κοροϊδεύει με ψεύτικα παιδαριώδη αφηγήματα περί "ικανών" δημάρχων, που θα σώσουν τη πόλη και το λαό της. Θα τη μετατρέψουν σε νησίδα ευημερίας σε μια χώρα που ο λαός της βυθίζεται σε μόνιμη ανεργία, μόνιμη ευέλικτη ψευτοαπασχόληση των 200-300 ευρώ και ανασφάλεια, με μισθούς ψίχουλα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα, πετσοκομμένες 22 φορές τις συντάξεις, μπορεί και άλλες αν τα δημοσιονομικά δεν πάνε καλά, άγριο φοροκυνηγητό στο λαό που η πλειοψηφία του εμφανίζεται στους πίνακες των οφειλετών, των "επικίνδυνων" να υποστούν δεσμεύσεις, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς. Με τους μικρέμπορους και αυτοαπασχολούμενους -όσοι δεν έχουν κλείσει- να ασφυκτιούν και να απειλούνται με κλείσιμο για να δοθεί "ζωτικός χώρος επενδύσεων" στους μεγάλους, τους "αγίους" αυτού του συστήματος με ζεστό χρήμα και φοροαπαλλαγές από το υστέρημα όλων μας.
"Ικανός" είναι μόνο ο δήμαρχος που δεν θα είναι "γιεσμεν" στη κυρίαρχη πολιτική. Οργανώνει από το μετερίζι του τη αντίσταση εργαζόμενων και λαού, παρεμποδίζει την κυρίαρχη πολιτική, κερδίζει μαζί με τον λαό νίκες, ανοίγει δρόμους ανατροπής».

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ξεζουμίζει το λαό

Πηγή: Motionteam

Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, σημείωσε ότι: «Η περίοδος 2014 - 2019 ήταν για τους δήμους περίοδος καλπασμού της υποχρηματοδότησής τους από την κεντρική κυβέρνηση, τον κρατικό προϋπολογισμό. Σήμερα που μιλάμε υπολογίζεται ότι οι δήμοι εισπράττουν 70% λιγότερα απ' όσα εισέπρατταν το 2009. Ο δήμος Θεσσαλονίκης "απάντησε" σε αυτό το δεδομένο υιοθετώντας πλήρως τόσο την επιχειρηματολογία όλων των κυβερνήσεων , από όποιο κόμμα κι αν αποτελούνταν, αλλά και αξιοποιώντας τα εργαλεία που οι κυβερνήσεις φρόντισαν να προικίσουν την τοπική διοίκηση. 

Και το λέμε αυτό διότι ναι μεν, οι δήμοι απέκτησαν αρμοδιότητες χωρίς πόρους και δυνατότητες προσλήψεων όπως προέβλεπε ο "Καλλικράτης", αλλά την ίδια στιγμή οι φορομπηχτικές, οι εισπραχτικές καθαρά πρωτοβουλίες και σχεδιασμοί, όπως η κολλεγιά με την Ιντρακόμ για το σύστημα στάθμευσης στην περίπτωσή μας, τα δάνεια από φορείς όπως η ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις με τη μορφή των εργολαβιών, το πλήρωσε για να έχεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία, στα γυμναστήρια -αυτή ήταν η εναλλακτική οδός που ενθάρρυναν οι κυβερνήσεις ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και την οποία βέβαια αγκάλιασε η διοίκηση Μπουτάρη. Στον τελευταίο προϋπολογισμό του '19 είναι χαρακτηριστικό ότι το 75% των πόρων του δήμου προέρχεται από το ξεζούμισμα των Θεσσαλονικιών».

Οι παρεμβάσεις


Ο Άκης Σακισλόγλου, δημοσιογράφος, όπως είπε, έχει υπάρξει μέλος του ΠΑΣΟΚ για περισσότερα από 15 χρόνια και εκλεγμένος στην τοπική διοίκηση, και ξεκίνησε να ψηφίζει ΚΚΕ «σε μια κρίση ειλικρίνειας βλέποντας πως στον αγώνα της κάθε μέρας, του κάθε κοινωνικού ζητήματος που με απασχολούσε ως οικογενειάρχη και εργαζόμενο, το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν το μόνο με στάση ξεκάθαρη, συνεπή και αδιαπραγμάτευτη.

(...) Τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής συσπείρωσης", είτε από θέσεις διοίκησης είτε από θέσεις αντιπολίτευσης, αυτό που διεκδικούν και τελικά πετυχαίνουν είναι να φέρουν σε πρώτη προτεραιότητα και να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες του αδύναμου πληθυσμού αυτής της χώρας: Του εργαζομένου, του συνταξιούχου, των μικρών παιδιών.

(...) Τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" αποτελούν μια καθαρή φωνή παραγωγής πολιτικού λόγου, πέρα από συναλλαγές και συμφέροντα με άξονα το συμφέρων των πολλών που φυσικά, πάντοτε είναι και οι πιο αδύναμοι οικονομικά και κοινωνικά. (...) Εύχομαι καλό αγώνα σε όλους τους υποψήφιους. Ξέρω αρκετούς από αυτούς. Και γνωρίζω πως είναι συνηθισμένοι στους αγώνες. Καλή δύναμη και να ξέρετε πως ένα μεγάλο κομμάτι του απλού κόσμου, ανένταχτοι οι πιο πολλοί, είναι μαζί σας και θα το πράξουν με την ψήφο τους στις εκλογές».

Ο Γιώργος Τσίντζιλης, αναφέρθηκε στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και την έλλειψη αθλητικών υποδομών που δημιουργεί εμπόδια στην άθληση του λαού. Και τόνισε την ανάγκη να γεμίσουν οι γειτονιές με αθλητικούς χώρους όπου θα είναι δωρεάν η πρόσβαση για το λαό. Έφερε το παράδειγμα του δήμου Πάτρας που με κομμουνιστή δήμαρχο δουλεύει σε αυτή την κατεύθυνση και κάλεσε σε μαζική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού.




902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ