8 Απρ 2019

Το «προοδευτικό μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παυλίδη…

Άρθρο της Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ



xuta2
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δρίβας κάνει γελάκια και χαρούλες στο ΧΥΤΑ της Φυλής παρέα με τους  υπόδικους της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρο και Παππά.
Με αφορμή το άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παυλίδη, για το χαρακτήρα των ευρωεκλογών θα θέλαμε να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις – υπενθυμίσεις.
Να θυμίσουμε λοιπόν, ενδεικτικά, στον κ Παυλίδη το δημόσιο «εναγκαλισμό» υπουργών  και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Βίτσα, Κασιμάτη, Αυλωνίτου) με  τους υπόδικους της Χρυσής Αυγής, Κασιδιάρη και Παππά, στο Καστελόριζο, τις αντίστοιχες δημόσιες «εμφανίσεις» στην υποδοχή του Αγίου Φωτός και στην υποδοχή των οστών των πεσόντων της Κύπρου.
Να θυμίσουμε στον κ. Παυλίδη ότι πριν λίγες μέρες το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δρίβας φωτογραφήθηκε να κάνει γελάκια και χαρούλες στο ΧΥΤΑ της Φυλής παρέα με τους  υπόδικους της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρο και Παππά.
Να του θυμίσουμε τις «κατά λάθος» συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως αυτή του Δημήτρη Κόρακα στο ψηφοδέλτιο της Εριφύλης Χιωτέλλη για το Δήμο Μυτιλήνης. Τι άλλο να του θυμίσουμε…
Να του θυμίσουμε την πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση των μισών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας της παρέλευσης του 18μηνου, γιατί δε βρήκαν… κατάλληλη αίθουσα για τη δίκη (!!!). Είναι  οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την καθυστέρηση της δίκης.
Ο βασικότερος λόγος όμως για τον οποίο οι δηλώσεις του κ. Παυλιδη είναι υποκριτικές είναι γιατί και οι πολιτικές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πότισαν τη ρίζα του φασισμού. Η οικονομία της αγοράς, του καπιταλισμού και της ανταγωνιστικότητας που πιστά υπηρετούν. Κλώσησαν τα αυγά του φιδιού, συνεχίζοντας να κάνουν κριτήριο των πάντων το κέρδος και το κόστος. Ξεχνάει ο κ. Παυλίδης ότι ο φασισμός γεννιέται και διογκώνεται μέσα στον καπιταλισμό που αυτός και η κυβέρνησή του στηρίζουν με κάθε τρόπο; Πώς γίνεται από τη μια να «ανησυχεί» για την άνοδο του φασισμού και από την άλλη να είναι βουλευτής ενός κόμματος που έχει αποδειχθεί ο πιο καλός μαθητής στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων;
Είναι τουλάχιστον υποκρισία, και προσπάθεια παραπλάνησης, από τη μια να κατακρίνει τις  «πολιτικές λιτότητας, και τη διόγκωση των κοινωνικών ανισοτήτων» σαν αιτία της ανόδου της ακροδεξιάς και από την άλλη να στηρίζει μια κυβέρνηση που υλοποιεί κατά γράμμα όλες τις επιθυμίες του κεφαλαίου. Είναι επίσης υποκρισία να καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε «προοδευτικό μέτωπο» τον εργαζόμενο λαό και τους καπιταλιστές από κοινού λες και έχουν κοινά συμφέροντα. Επιχειρούν με κάθε τρόπο να αθωώσουν έτσι την αντιλαϊκή πολιτική τους και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν όπως έκαναν πριν από αυτούς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΔΗΜΑΡ (με την οποία πλέον και συνεργάζονται…).
Θα συμφωνήσουμε όμως σε κάτι με τον κ. Παυλίδη. Όντως πρέπει η ψήφος στις Ευρωεκλογές, εκτός των άλλων χαρακτηριστικών που έχει, να γίνει και «ψήφος ουσιαστικής αντίδρασης απέναντι στην ακροδεξιά και σε κείνες τις δυνάμεις που την εξέθρεψαν».
Η μοναδική ουσιαστική τέτοια ψήφος είναι αυτή στο ΚΚΕ, το κόμμα που όχι μόνο αντιπαλεύει καθημερινά το φασισμό παντού, αλλά αγωνίζεται και για το ξερίζωμα της μήτρας που τον γεννάει, του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ