29 Απρ 2019

Χιλιάδες δολοφονημένοι στη Ράκα από τις ΗΠΑ

       

29-04-2019
Εκατόμβες νεκρών αμάχων προκάλεσαν οι περισσότερες από 34.000 αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν επί τέσσερις μήνες το 2017 οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους εναντίον της συριακής πόλης Ράκα, που μέχρι τότε προβαλλόταν ως η «πρωτεύουσα» του χαλιφάτου των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».
Η ατέλειωτη λίστα των θυμάτων από το μακελειό των ΗΠΑ και των συμμάχων τους δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι τώρα, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι τα θύματα είναι πολλές χιλιάδες, πέρα από τους χιλιάδες τραυματίες και εκτοπισμένους. Την Πέμπτη, η Διεθνής Αμνηστία και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Airwars», που καταγράφει τα θύματα μεταξύ αμάχων από αεροπορικές επιδρομές διεθνώς, εκτίμησαν πως τα θύματα των τετράμηνων βομβαρδισμών των Δυτικών ιμπεριαλιστών στη Ράκα ήταν τουλάχιστον 1.600 άμαχοι. Τουλάχιστον τόσους μπόρεσαν να εξακριβώσουν, κάνοντας συνδυασμό διαφόρων στοιχείων και δεδομένων. Αντίθετα, οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως ευθύνονται μόνο για τον «κατά λάθος» χαμό μόλις 318 αμάχων στους βομβαρδισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκτιμήσεις της Διεθνούς Αμνηστίας και της «Airwars» θεωρούνται πολύ συντηρητικές, καθώς κατά την περίοδο των βομβαρδισμών στη Ράκα είχε αναφερθεί η ισοπέδωση από τις βόμβες ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων και πυκνοκατοικημένων λαϊκών συνοικιών της πόλης. Ως εκ τούτου, οι εκτιμώμενοι από Διεθνή Αμνηστία και «Airwars» 1.600 θάνατοι από τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Ράκα είναι αριθμός πολύ κατώτερος από τον πραγματικό. Παράλληλα, τα στοιχεία αναδεικνύουν την υποκρισία των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που καμώνονται πως «ανησυχούν» για τους κατά καιρούς βομβαρδισμούς τζιχαντιστών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ από τη ρωσική και τη συριακή Πολεμική Αεροπορία, την ώρα που οι ίδιες κλιμακώνουν το αιματοκύλισμα του συριακού λαού για την προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλίων τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ