24 Απρ 2019

Συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ



Eurokinissi
Με βάση την προσφιλή του τακτική της επιλεκτικής ανάγνωσης των θέσεων και των τοποθετήσεων του ΚΚΕ, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, επιτέθηκε για άλλη μια φορά χτες στο ΚΚΕ, ισχυριζόμενος ότι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είπε ότι δεν το θεωρεί πρόβλημα πως έχει πλέον ακυρωθεί η Γ' Λυκείου. Αμεση ήταν η αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, που παρέπεμψε τον υπουργό στα πρακτικά της συνεδρίασης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Θ. Παφίλης, ανέβηκε στο βήμα και του έδωσε το χτεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη» (23/4/2019, σελ. 4-5), όπου δημοσίευσε ολόκληρη την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, με μαρκαρισμένο το επίμαχο απόσπασμα.


Στην πραγματικότητα, ο Δ. Κουτσούμπας είχε εξηγήσει σαφέστατα στην ομιλία του ότι, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πως κόπτονται για τη νεολαία και πιάνονται από ένα «αφήγημα» για να φέρουν τις αναδιαρθρώσεις τους για το Λύκειο, χωρίς όμως να χτυπούν την ουσία του προβλήματος. Είπε επί λέξει: «Εσείς, η δική σας κυβέρνηση, πιάνετε το νήμα από εκεί που σταμάτησε με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώνετε αυτό το έγκλημα. Γι' αυτό και χρησιμοποιείτε περίπου την ίδια γλώσσα, περίπου την ίδια προπαγάνδα. Σας έπιασε ο πόνος για την εφηβεία, όπως λέτε, και τη νεολαία, όπως είχε πιάσει πόνος την κυρία Διαμαντοπούλου, που έλεγε το 2011 ότι είναι πρόβλημα που οι πανελλαδικές εξετάσεις γίνονται πρωτοσέλιδα, όπως είχε πιάσει πόνος το 2013 τη ΝΔ, που έλεγε ότι το Λύκειο απαξιώνεται.

Τα ίδια επί της ουσίας λέτε κι εσείς, όταν υπερασπίζεστε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει Γ' Λυκείου. Αυτό είναι το πρόβλημα, κύριοι της κυβέρνησης; Οπωσδήποτε όχι. Για το πρόβλημα του Λυκείου, κύριε Γαβρόγλου (...) είναι ο εξετασιοκεντρικός του χαρακτήρας, για να το πω ακριβώς έτσι όπως είναι και όπως το λέει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, είναι η φροντιστηριοποίησή του. Αυτό κάνει ανιαρό το Λύκειο. Αυτά οδηγούν νέους και νέες που βρίσκονται σε φάση αναζήτησης, "ψαξίματος", να βάζουν φρένο στους ίδιους τους προβληματισμούς τους, στις γνώσεις μέσα στο σχολείο, αφού αυτά δεν είναι, βλέπετε, για τις εξετάσεις τους και να τα αναζητούν αλλού».

Από αυτό το κύριο πρόβλημα ξεκινάει και η ακύρωση της Γ' Λυκείου, που επικαλείται σήμερα η κυβέρνηση, για να έρθει να... τη νομιμοποιήσει και θεσμικά με τον νόμο που ψήφισε. Και αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος συνειδητά διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ. Κι έχει τους λόγους του που το κάνει: Γιατί με την ανέξοδη κριτική που κάνουν στην κυβέρνηση η ΝΔ και τα άλλα κόμματα, ο υπουργός βολεύεται, δεν έχει κανένα πρόβλημα να μεταφέρεται η συζήτηση μακριά από την ουσία, σε δευτερότριτα θέματα. Το ΚΚΕ όμως του χαλάει τη βιτρίνα της δήθεν φιλονεολαιίστικης πολιτικής που θέλει να εμφανίσει. Γι' αυτό φτάνει έως και σε πρωτόγονο αντικομμουνισμό, λέγοντας ότι «στη Βουλή εκφράστηκε και το πιο σύντομο ανέκδοτο: Το αίτημα του ΚΚΕ για κριτική σκέψη»! Με αυτά τα ήθη δείχνουν τι πραγματικά τους τσούζει...

ΥΓ. Στο ίδιο πνεύμα, επειδή το ΚΚΕ τού χαλάει τη μόστρα, ο υπουργός είχε προσπαθήσει προχτές να απαντήσει στον Δ. Κουτσούμπα ότι τάχα οι εκπρόσωποι των κολεγίων ήταν λάβρα αντίθετοι με το νομοθέτημά του και δεν το χειροκρότησαν όπως λέει το ΚΚΕ. Ο πρόεδρος ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων, Β. Δασκαλάκης, ωστόσο, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο, άρχισε την ομιλία του ως εξής: «Να πω για μια δήλωση που είχα κάνει σχετικά με τις προτάσεις του κ. υπουργού προχτές και θεωρήθηκε ότι συμφωνώ απόλυτα: Ναι, συμφωνώ, ότι είναι προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης της διαδικασίας για τις βεβαιώσεις της επαγγελματικής ισοδυναμίας». Δηλαδή, καταρχήν «ναι». Τα «αλλά» που έβαλε μετά στην ομιλία του αφορούσαν προϋποθέσεις και προθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση τον διαβεβαίωσε ότι ισχύουν... Τόσο λάβρα αντίθετος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ