8 Ιουν 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ



Έφυγε από τη ζωή ο σ/φος Νίκος Κουλούρης, πρώτος Δήμαρχος του Δήμου Λευκιμμαίων εκλεγμένος για 2 συνεχείς τετραετίες (1986-1994) στηριζόμενος από το ΚΚΕ.
Άφησε πίσω του πλούσιο έργο για την ανάπτυξη της Λευκίμμης και την ανακούφιση των κατοίκων της, το οποίο ανακόπηκε όταν οι πολιτικές δυνάμεις της εποχής (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) συνασπίστηκαν για να σταματήσουν αυτή την προσπάθεια του ίδιου και της τότε δημοτικής αρχής.
Η οργάνωση του δήμου και των υπηρεσιών με τρόπο σύγχρονο για την εποχή, ο Βιολογικός της Λευκίμμης, η αποχέτευση, η πολεοδόμηση Κάβου, η πολεοδόμηση Μώλου-Αλυκών και η ανάδειξη του ως ιστορικού χώρου της περιοχής, το κτήριο πολλαπλών χρήσεων του Δήμου στην Ανάληψη, το κτήριο Κογιεβίνα, το λιμάνι, οι αγώνες για το νερό και η αξιοποίηση της Φοντάνας και της λίμνης Μοσχόπουλου, η εκτεταμένη επισκευή και συντήρηση σχολικών υποδομών, η συντήρηση αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας ήταν έργα πνοής που άλλα ξεκίνησαν, άλλα είχαν δρομολογηθεί και τα οποία είτε εγκαταλείφθηκαν είτε δεν ολοκληρώθηκαν με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα Δημάρχων και πολιτικών δυνάμεων που τους στήριξαν και τους στηρίζουν.
Παρά τις προσπάθειες σπίλωσης του ιδίου και του έργου του από διάφορες δυνάμεις, στη συνείδηση του Λευκιμμιώτικου λαού μένει ότι ο Νίκος Κουλούρης ανήκει στη γενιά των κομμουνιστών δημάρχων που υπηρέτησαν τις λαϊκές ανάγκες με πάθος, όραμα στηρίχτηκαν και τίμησαν το λαό και τους αγώνες του.
Αφήνει πίσω του μια μεγάλη κοινωνική και αγωνιστική παρακαταθήκη που τη δημιούργησε ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχοντας ως βάση και οδηγό την πολιτική του ΚΚΕ.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Κέρκυρα 7/6/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ