4 Ιουλ 2019

Ένταση σε Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Ουκρανία

       

04-07-2019
Συνεχίζεται η ένταση σε Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Ουκρανία, ένα από τα βασικά μέτωπα ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας.
Στο πλαίσιο της συχνής ΝΑΤΟικής παρουσίας και των αυξημένων ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν συγκεντρωθεί εκεί, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά τη δραστηριότητα των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ (Βρετανίας και Καναδά), που εισήλθαν την Τρίτη στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.
Στην Ανατολική Ουκρανία, η αυτοαποκαλούμενη «Λαϊκή Δημοκρατία» του Ντονέτσκ ανακοίνωσε χτες πως οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις παραβίασαν το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός 31 φορές μέσα σε ένα 24ωρο, στοχεύοντας με 670 βλήματα και πυρομαχικά πολλά χωριά της περιοχής. Προχτές είχαν καταγγείλει το θάνατο ενός στρατιώτη και τον τραυματισμό τριών από ουκρανική επίθεση.

Η εισαγωγή ενός νέου καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός ήταν το βασικό ζήτημα της Τριμερούς Ομάδας Επαφής τόσο τον Ιούνη όσο και προχτές στο Μινσκ, χωρίς οι πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ