Γράφει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //
Ενθουσιάστηκε ο Κρετίνος όταν έμαθε ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα ηγηθεί στο μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία πρός την Αμερικάνικη πρεσβεία στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Μάλιστα παράτησε τους ΚΝίτες να συνεχίσουν την πορεία φωνάζοντας: «Ούτε στις εξορίες ούτε στις φυλακές ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές».
Συριζα Τσιπρέικο Πολυτεχνείο Πορεία 2019
Ο Κρετίνος, λοιπόν, σταμάτησε εκεί στα λουλουδάδικα στην αρχή της Βασιλίσης Σοφίας και περίμενε το μπλoκ του ΣΥΡΙΖΑ. Περίμενε υπομονετικά, όπως περίμενε και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στη Μεγάλη Βρετάνια, πάνω από μισή ώρα για να διαβεί το μπλoκ του ΚΚΕ, το οποίο περνούσε, σχεδόν, τρέχοντας.
Μόλις διάβηκε το μπλοκ του ΚΚΕ εμφανίστηκε αργά-αργά και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Βλέπεις πουθενά τον Τσίπρα;» ρώτησε ο διπλανός του Κρετίνου. «Εσύ τον βλέπεις;» ρώτησε και εκείνος. «Όχι. Γι’ αυτό και ρωτάω». «Βλέπω το Τζουμάκα, την Ξενογιαννακοπούλου, το Μπαλάφα, το Φίλη, το Φλαμπουράρη, το Σκουρλέτη. Τον Τσίπρα δεν τον βλέπω» απάντησε ο Κρετίνος.
Μόλις προσπέρασε η κεφαλή, η πορεία, διάρκειας έντεκα λεπτών, σταμάτησε εκεί μπροστά του για τρία λεπτά. Είχε γίνει γνωστό πια ότι ο Τσίπρας την κοπάνησε απ’ την πορεία στο Σύνταγμα. Και τότε ακούστηκε το σύνθημα: «Ούτε στις εξορίες ούτε στις φυλακές ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές».
«Τι διάολο! Γύρισαν πίσω οι ΚΝίτες;» μονολόγησε ο Κρετίνος. Πρόσεξε ότι αυτοί που το φώναζαν ήταν οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ. Χαμογελώντας ο Κρετίνος σκέφτηκε: «Ε, αυτά τα συνθήματα μπορεί να πρόγκηξαν τον Τσίπρα απ’ την πορεία. Που να φτάσει ο άνθρωπος στην Αμερικάνικη πρεσβεία και πίσω του οι νέοι να φωνάζουν, έστω και υποκριτικά, τα συνθήματα των ΚΝιτών; Αυτός ως πρωθυπουργός είχε εκφράσει τη μεγάλη ευαρέσκειά του προς τις ΗΠΑ. Και τώρα να διαδηλώνει –έστω και χωρίς αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα- μπροστά την πρεσβεία των ΗΠΑ; Να χαλάσει αυτή την εικόνα, δηλαδή».
Τις σκέψεις του διέκοψε ο διπλανός του ρωτώντας γιατί υπομειδιά. Και ο Κρετίνος του θύμισε: Στις 8 Σεπτέμβρη 2018 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκανίασε την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που είχε ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ. Απευθυνόμενος πρoς τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γούιλμπουρ Ρος και τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ των άλλων, είπε: «Τους δύο λαούς μάς ενώνουν πολλά. Πάνω από όλα μάς ενώνουν κοινές αξίες, αγώνες για κοινές αξίες και κοινούς στόχους για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Έχουμε ιστορικούς δεσμούς, πολύ δυνατούς δεσμούς στο διάβα της ιστορίας, σκληρή δουλειά, δύσκολες στιγμές, όμως και μια διαρκή και ακατάβλητη προσπάθεια για την πρόοδο και την ευημερία».
«Κατάλαβες γιατί “τήν έκανε” ο Τσίπρας;» ρώτησε αυτή τη φορά ο Κρετίνος. «Μμμμ!» μουρμούρισε ο φίλος του.
Μετά την πορεία άρχισε και ο ανούσιος χαρτοπόλεμος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: «Τουρίστας ο Τσίπρας» για τη ΝΔ. «Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η βερμπαλιστική κλωτσοπατινάδα συνεχίστηκε την άλλη μέρα.
«Δυό γαϊδάροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα» σχολίασε ο Κρετίνος στην τηλεφωνική επικοινωνία με το φίλο του…