19 Δεκ 2019

«Μαφιόζικες» πρακτικές της αστυνομίας στο Κουκάκι



Απίστευτες σκηνές αστυνομικής αυθαιρεσίας και μαφιόζικης πρακτικής εξελίχθησαν χθες το πρωί στο Κουκάκικατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του «νόμου και της τάξης» για εκκένωση τριών καταλήψεων στην περιοχή
Αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτι γειτονικό στις καταλήψεις. Αρχικά η οικογένεια ζήτησε χαρτί εισαγγελέα για την είσοδο στο σπίτι της. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να μπούνε από την ταράτσα και όταν μέλη της οικογένειας διαμαρτυρήθηκαν ξυλοκοπήθηκαν και προσήχθησαν!
  

Στην μαρτυρία – καταγγελία της μητέρας της οικογένειας, στον ANT1, οι περιγραφές είναι συγκλονιστικές (βίντεο στη συνέχεια): 
«Ήρθαν τα ΜΑΤ και ζήτησαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν και τους είπαμε ότι αν έχετε χαρτί να περάσετε. Είπαν ότι δεν έχουν, έκλεισε η πόρτα. Κοιτούσαμε στα παράθυρα να δούμε τι γίνεται» ανέφερεΚάποια στιγμή, συμπλήρωσε, «ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και ανέβηκαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Στη δική μας ταράτσα». Ηταν τα ΜΑΤ στην ταράτσα, τους ζήτησαν πάλι χαρτί Εισαγγελέα «και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, και τους τρεις τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο»
«Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε, κλείσου μέσα, γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα, είναι μια μεταλλική σκάλα που ανεβαίνει στην ταρατσα  (…Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιου μου με το γόνατο στο πάτωμα της ταράτσας». 
Στη συνέχεια, είπε η γυναίκα, ήρθε εισαγγελέας, με χαρτί, «για να κάνουν έρευνα στο σπίτι μας μήπως κρύβουμε κανέναν καταληψία. Δεν βρήκαμε τίποτα, φύγανε. Τον άντρα μου και τα παιδιά μου τα έχουν πάρει στην ΓΑΔΑ».
Η εκδοχή που δίνεται από την αστυνομία, μέσω της περιγραφής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, έχει ως εξής: 
Στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση. Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες. Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. 
Η εικόνα στη συνέχεια είναι από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας. Όπως καταγγέλλεται στο nooz.gr «στην κατάληψη στο Κουκάκι συνέλαβαν και άφησαν ημίγυμνη και ξυπόλητη γυναίκα στην ταράτσα (…) Η τακτική του εξευτελισμού προσαχθέντων και συλληφθέντων συνεχίζεται από την Ελληνική Αστυνομία. Αυτή τη φορά, όπως μπορείτε να δείτε στις αποκλειστικές φωτογραφίες του nooz.gr, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης στην ταράτσα του οικήματος εντοπίστηκε και συνελήφθη μία γυναίκα της οποίας τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά. Την ώρα που το θερμόμετρο ήταν λίγο πάνω από τους μηδέν βαθμούς κελσίου δυνάμεις της αστυνομίας έβγαλαν έξω δεμένη πισθάγκωνα, σχεδόν ημίγυμνη και ξυπόλητη με κουκούλα στο κεφάλι τη γυναίκα».





Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οκτώ άτομα από τις καταλήψεις και δύο κάτοικοι (πατέρας και γιος) της περιοχής, έχουν προσαχθεί από τους αστυνομικούς, κατά την τριπλή επεισοδιακή επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου. Το ΑΠΕ – ΜΠΕ καταγράφει ότι νωρίτερα αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με πυροσβεστήρες και πέτρες, όταν επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου και απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση στην περιοχή. Τελικά οι άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν τις πόρτες και οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα κτίρια, όπου προχώρησαν στις προσαγωγές των καταληψιών. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια για την εκκένωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ