4 Δεκ 2019

Καταγγέλλουν τα περιστατικά τρομοκράτησης κατοίκων και την ένταση της καταστολής

 


  Πηγή: Eurokinissi

Οι Οργανώσεις Βάσης Εξαρχείων της ΚΝΕ καταγγέλλουν τα περιστατικά τρομοκράτησης κατοίκων, νέων εργαζομένων, μαθητών στις γειτονιές των Εξαρχείων.

Στην καταγγελία τους αναφέρουν:

«Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι απρόκλητοι έλεγχοι από δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας (ακόμη και ψάξιμο σε τσάντες ανήλικων μαθητών που απλά περπατάνε προς το σπίτι ή το φροντιστήριο), αρκετές φορές μάλιστα συνοδεύονται από ρατσιστικά και υποτιμητικά σχόλια. Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που δυνάμεις των ΜΑΤ, της Αστυνομίας και της Ασφάλειας υπάρχουν σε κάθε γειτονιά, στενό, δρόμο, στις γειτονιές μας, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας.


Τα περιστατικά αυτά αποτελούν κομμάτι της άσκησης του δόγματος “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης της ΝΔ, της έντασης καταστολής σε συνέχεια της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και της καταπάτησής του στην ΑΣΟΕΕ, της ισχυροποίησης των αστυνομικών δυνάμεων, της καταστολής των αγώνων των φοιτητών, των μαθητών, των εργαζομένων.

Η ένταση της καταστολής είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής! Θέλουν να επιβάλουν "σιγήν ιχθύος" για το λαό και τη νεολαία, προκειμένου να περνάνε ανενόχλητοι τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εκμεταλλευτών. Για αυτό φουντώνει τώρα αυτή η κατάσταση την ώρα της νέας επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα με το νέο Ασφαλιστικό που βάζει ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, το Φορολογικό, το νέο νόμο πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, τη βάση του 10 στους μαθητές. Τώρα που είναι ανάγκη να προχωρήσουν ακόμη πιο αποφασιστικά τα ΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή που μπλέκουν το λαό και τη νεολαία στους κινδύνους ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Αυτήν την πολιτική η ΝΔ την προωθεί παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί στην ουσία της πολιτικής για αυτό προσπαθεί να κάνει μια κάλπικη αντιπαράθεση, χωρίς να θίγει την ουσία. Η ΝΔ συνεχίζει το έργο από εκεί που το άφησε και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας στον νόμο Γαβρόγλου για τη Παιδεία, στο νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, στα χνάρια της Αχτσιόγλου, δεν ξεχνάμε τον ΣΥΡΙΖΑ των ΜΑΤ στο άγαλμα Τρούμαν, στους εκπαιδευτικούς. Από κοινού κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα αστικά κόμματα συμφωνούν στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, γιατί συμφωνούν στην καπιταλιστική ανάπτυξη, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, για αυτό κινούνται στις ίδιες ράγες.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να ισχυροποιήσουν τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας σε κάθε γειτονιά, σχολείο, σχολή, χώρο δουλειάς απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης.

Στόχος τους είναι το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, οι αγώνες του λαού και της νεολαίας, γι' αυτό αξιοποιούν ομάδες και ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό για να το συκοφαντήσουν. Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία δεν "τσιμπάμε" στην τρομοκρατία! Ισχυροποιούμε την ΚΝΕ, δυναμώνουμε τον αγώνα μας για ζωή με δικαιώματα».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ