18 Φεβ 2020

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ


Την Κυριακή 16 Φλεβάρη συζητήθηκε αίτημα του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που σε συνεργασία με τον Παγγερκυραϊκό Σύνδεσμο Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων και με την βοήθεια της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων, κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το αίτημα αφορούσε την κατάργηση παλαιότερης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (2018), για την επέκταση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι στις 12 το βράδυ και την προάσπιση-κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
Από την πρώτη στιγμή οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας (ΝΔ "εξαρτημένη") όσο και της μειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ "ανεξάρτητη", ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή) "πάγωσαν" στο αντίκρισμα των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων, που κατέκλισαν τον χώρο της συνεδρίασης. Δεν άργησαν παράλληλα να "πέσουν οι μάσκες" και να φανεί από πίσω το αποκρουστικό πρόσωπο της μεγαλοεργοδοσίας! Από την αρχή έντονη ήταν η επιθετικότητα και τα ειρωνικά σχόλια όλων αυτών απέναντι σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, που δικαίως διαμαρτύρονταν για μέτρα που παίρνει η Περιφέρεια, ώστε να αυγατίζουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτων, σε βάρος της ζωής μας!
Χωρίς να μπορούν να αντικρούσουν τα όσα ανέφερε εισηγητικά ο Μπάμπης Χαραλάμπους από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης, όσο ο  Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σπύρος Κανταρέλης, προσπάθησαν να "τινάξουν στον αέρα" την συνεδρίαση, ώστε να μην συζητηθεί το θέμα. Αμέσως εμφανίστηκε ο "πρόθυμος" για αυτήν την δουλειά, ο χρυσαυγίτης περιφερειακός σύμβουλος Αϊβατίδης, που με την ανοχή και σε απόλυτη συγχορδία (αν όχι σε συνεννόηση) με το προεδρείου, την πλειοψηφία αλλά και με τους περιφερικούς συμβούλους της μειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ "ανεξάρτητη", ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), με προκλήσεις, απειλές και χυδαίο αντικομμουνισμό διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις, ώστε να διακοπεί η συνεδρίαση. Μάλιστα ο πρόεδρος του συμβουλίου, ρίχνοντας το "φταίξιμο" στους παρευρισκόμενους απείλησε ότι η συνεδρίαση θα συνεχιστή κεκλεισμένω των θυρών...
Κάτω όμως από την ανυποχώρητη και αποφασιστική στάση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, εξαναγκάστηκαν να ξαναρχίσουν τη συνεδρίαση. Έτσι, πέρασαν στο σχέδιο Β... Τον λόγο πήρε αμέσως η Περιφερειάρχης και, υπό μορφή διαγγέλματος, τόνισε ότι όσα έχουν ψηφιστεί είναι προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της "εξωστρέφειας" της Περιφέρειας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και με δύο λόγια της "ανάπτυξής" τους και πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν λόγο ανησυχίας, καθώς η Περιφερειακή Αρχή μεριμνά για την τήρηση της νομιμότητας! Μετά από αυτές τις δηλώσεις "την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια" όπως σχεδόν και το σύνολο της πλειοψηφίας, περιφρονώντας για ακόμα μια φορά τους παρευρισκόμενους, με στόχο τελικά να μην συζητηθεί το θέμα. Κάτω όμως από τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων, ο "θίασο" της πλειοψηφίας εξαναγκάστηκε να επιστρέψει στην θέση του και να ακούσει αυτά που έχουν να του πουν!
Και οι τοποθετήσεις όμως των άλλων περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης ήταν πάνω-κάτω στο ίδιο μήκος κύματος. Μάλιστα ο πρώην περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια αποστροφή του λόγου του, είπε πως το χάσμα των θέσεων των εργαζόμενων και της μεγαλοεργοδοσίας (όπως εκφράζεται από την Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, την ΓΣΕΒΕ κ.ά.) είναι αγεφύρωτο και πως η Περιφέρεια λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις (σαν την προαναφερόμενη για τα ωράρια που είχε εισηγηθεί ο ίδιος) καθώς έχει επιλέξει πλευρά!!!
Περίσσεψε επίσης η υποκρισία καθώς όλοι τους δήλωναν την συμπόνια τους για τα όσα τραβάνε εργαζόμενοι και αυτασχολούμενοι από τις δικές τους αποφάσεις αλλά την ίδια στιγμή, υπό μορφή νουθεσίας, καλούσαν τους παρευρισκόμενους να είναι ρεαλιστές καθώς η τουριστική κίνηση και τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας από αυτήν δεν πρέπει να θιγούν στο παραμικρό, γιατί έτσι όλοι θα έχουν να κερδίσουν!!! Παράλληλα, έριξαν το φταίξιμο στους εργαζόμενους που δέχονται να δουλεύουν υπερωρίες και Κυριακές και που δεν καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές τους εργοδότες τους που δεν τους δηλώνουν, λες και οι εργαζόμενοι το κάνουν από επιλογή και όχι κάτω από την εργοδοτική βία και τρομοκρατίας...
Υποτιμώντας μάλιστα απροκάλυπτα τη νοημοσύνη εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας (ΝΔ), υπεραμύνθηκε της παλιάς απόφασης για τα ωράρια του πρώην Περιφερειάρχη (ΣΥΡΙΖΑ), κάνοντας αναφορά και διαβάζοντας επιλεκτικά τμήματά της, λες και οι παρευρισκόμενη δεν ήξεραν ανάγνωση...! Αλλά και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της "ανεξάρτητης" ΝΔ από την Λευκάδα, προσπαθώντας να παρουσιάσουν το μαύρο ως άσπρο, ισχυρίστηκαν ότι δεν υπερψήφισαν πριν λίγες ημέρες απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους στο νησί τους, πράγμα που, κάτω από τις έντονες αντιδράσεις του Σωματείου μας, εξαναγκάστηκαν τελικά να παραδεχτούν...
Έτσι, όλοι αυτοί καταψήφισαν την πρόταση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων για χάρη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Κάτω βέβαια από τις έντονες αντιδράσεις και την πίεση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων που βρίσκονταν στην αίθουσα, προχώρησαν σε ελιγμό, βάζοντας ως ανώτατο όριο για τα καταστήματα που μπορούν να ανοίγουν, τα 250 m2.
Η παραπάνω απόφαση είναι πολύ μακριά από αυτό που είναι προς το κοινό συμφέρον εργαζομένων και αυτοασχολούμενων. Δείχνει όμως ότι μπορούμε να τους πιέσουμε. Δείχνει τα περιθώρια και την δύναμη που έχουμε όταν παλεύουμε με ταξική κατεύθυνση, σε μια προοπτική να αποσπούμε κατακτήσεις, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο της ικανοποίησης των δικών μας σύγχρονων αναγκών! Είναι επίσης αποκαλυπτική για τον ρόλο που παίζουν όλες αυτές οι δυνάμεις ("ανεξάρτητες και εξαρτημένες"), ως το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας.
Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας, να παλέψουν μέσα από αυτό, να το δυναμώσουν με κάθε τρόπο ακόμα περισσότερο, να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους! Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε και θα τον βαδίσουμε!
Όλοι αύριο 18 Φλεβάρη στην ΑΠΕΡΓΙΑ! Όλοι στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ
Web: http://sidypker.blogspot.gr
FB: kerkyraikossyndesmosidiotikonypallilon
e-mail: pamesidypker@gmail.com, Τηλ.: 6978404989

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ