Μεγάλο πόνο φαίνεται πως προκάλεσε στα φασιστοειδή η εξαιρετικά οργανωμένη, συμβολική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των εργατικών συνδικάτων στην πλατεία Συντάγματος. Ο φασιστικός-ναζιστικός βόθρος ξεχείλισε βγάζοντας και πάλι όλο το μίσος τους απέναντι στους εργαζόμενους και το δικαίωμα στο να διαδηλώνουν και να διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους. 
Για… «το τελευταίο Σοβιέτ της Ευρώπης» κάνει λόγο ο επίσημος διαδικτυακός υπόνομος των ναζιστικών αποβρασμάτων της Χρυσής Αυγής, στάζοντας χολή για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Συντάγματος. Λογικό είναι, βέβαια, για τα πιστά μαντρόσκυλα των μεγαλοβιομηχάνων, των εφοπλιστών και της εργοδοσίας να βγάζουν αφρούς σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. 
Στο ίδιο μήκος κύματος η εμετική φασιστοφυλλάδα «Μακελειό» και τα χουντικά απολειφάδια του «Στόχου» που δεν έχασαν την ευκαιρία να στάξουν χολή, ζητώντας μάλιστα να επιβληθεί και πρόστιμο για την συγκέντρωση. Από κοράκου στόμα «κρα» θα ακούσεις κι’ από φασίστες μόνο βρωμιές, συκοφαντίες και ύβρεις απέναντι στο εργατικό-ταξικό κίνημα… 
Τα ίδια φασισταριά, βέβαια, ήταν που πριν λίγες εβδομάδες έβγαιναν στα κεραμίδια για το κλείσιμο των εκκλησιών, εξαιτίας της πανδημίας. Τα ίδια ορφανά του Μεταξά, του Χίτλερ και της Χούντας είναι που καλούσαν τον κόσμο να πάει να συνωστιστεί στις εκκλησίες, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τα πιο αντιδραστικά, συντηρητικά και θρησκόληπτα ένστικτα των ακολούθων τους. 
Γι’ αυτό και τους ενόχλησε ο οργανωμένος, απόλυτα συμβατός με τα μέτρα προφύλαξης, εορτασμός της Πρωτομαγιάς. Πίστευαν ότι οι εργαζόμενοι θα κάτσουν σπίτια τους, φοβισμένοι, ώστε να μην υψώσουν φωνή διεκδίκησης απέναντι σε κυβέρνηση και κεφάλαιο. Που να ‘ρθει και η 9η Μάη, επέτειος της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών επί των Ναζί….