«Καρφί» στο μάτι των ιμπεραλιστών ο ρόλος της ΕΣΣΔ στη νίκη του φασισμού. Κακό παράδειγμα που υπονομεύει τα δικά τους σχέδια για εκμετάλλευση και μακέλεμα των λαών.
Πότε με χοντροκομένα ψεματα, πότε με «αθώα» λάθη, πότε δια της αποσιωποίησης, πάντα και με κάθε τρόπο προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία. Μια προσπάθεια  η οποία περνάει  από χιλιάδες επίσημα και ανεπίσημα «κανάλια» της αστικής τάξης και των επιτελείων της. «Πες πες κάτι θα μείνει» είναι ο «χρυσός κανόνας» που εφαρμόζουν στην προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία, να ξεχάσουμε ποιος νίκησε το φασισμό και τι είναι ο φασισμός, ο «καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός».
Στη λογική του «πες πες» η ανάρτηση στις 8 Μάη στη σελίδα του Λευκού Οίκου στο Facebook, στην οποία ως δυνάμεις που νίκησαν τους ναζί αναφέρονταν μόνο η Βρετανία και οι ΗΠΑ και καθόλου δεμας εξέπληξε. Ο Λευκός Οικος πρωταγωνιστεί τελευταία στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας. Ας θυμηθούμε το tweet της αμερικανικής πρεσβείας στα τέλη Γενάρη του 2020, σύμφωνα με την οποία «πριν από 75 χρόνια, οι Αμερικανοί στρατιώτες απελευθέρωσαν το στρατόπεδο του Αουσβιτς». Εκείνες τις ηέρες είχε γίνει και ένα άλλο «αθώο» λάθος από το Der Spiegel που κι αυτό απέδιδε την απελευθέρωση του Άουσβιτς στους Αμερικάνους.
Όσο κι αν προσπαθούν, ούτε στιγμή δε θα ξεχάσουμε ποιος νίκησε το φασισμό. Η Σοβιετική Ενωση, ο λαός της, ο Κόκκινος Στρατός, το Κομμουνιστικό Κόμμα των Μπολσεβίκων ήταν επικεφαλής, καθοδηγητής του τιτάνιου αγώνα που οδήγησε στην Αντιφασιστική Νίκη.
Κανένας δε θα μπορέσει να σβήσει από τη μνήμη μας την τεράστια συνεισφορά της μεγάλης Σοβιετικής Ενωσης και από κοντά, των αντιστασιακών κινημάτων στην αντιφασιστική νίκη των λαών κατά της ναζιστικής Γερμανίας. Κανένας δε θα μπορέσει να ξαναγράψει την ιστορία και να σβήσει τους πάνω από 25 εκατομμύρια νεκρούς της Σοβιετικής Ενωσης από τα 50, συνολικά, εκατομμύρια των θυμάτων του ναζισμού.