4 Αυγ 2020

Αρνείται στην έγκυο την επαναπρόσληψη


  • A-
  • A+
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης δεν δέχθηκε να πάρει ξανά στο γραφείο του την υπάλληλο που απέλυσε, παρά την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που τη δικαίωνε ● Σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση στο Mονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών
Σήμερα κρίνεται από το Mονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ανάκλησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη για την υπόθεση της εγκύου συνεργάτιδάς του την οποία απέλυσε πριν από έναν μήνα. Είχε προηγηθεί πριν από λίγο καιρό η απόφαση του ίδιου Πρωτοδικείου (σε αίτημα ασφαλιστικών μέτρων από την καταγγέλλουσα) που υποχρέωνε τον βουλευτή να την επαναπροσλάβει, χωρίς ο ίδιος να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση.
Το θέμα είχε αναδείξει η ιστοσελίδα της «Εφ.Συν.» («Καταγγελία απόλυσης εγκύου από βουλευτή», efsyn.gr, 26 Ιουνίου 2020). Γράφαμε τότε για την «άτακτη απόλυση» της συνεργάτιδας του κ. Κόκκαλη, η οποία ωστόσο στη συνέχεια διαπίστωσε πως κατά την περίοδο της απόλυσής της ήταν έγκυος και ζήτησε την επαναπρόσληψή της. Ο βουλευτής αρνήθηκε και κατηγόρησε την πρώην συνεργάτιδά του για «παραποίηση των γεγονότων που αφορούν τους αληθινούς όρους της συμφωνίας τους», η οποία -σύμφωνα με όσα υποστήριζε- προέβλεπε τη σύμβαση ορισμένου χρόνου (έως τις 8 Μαρτίου 2020). Παρ’ όλα αυτά στο αντίγραφο της σύμβασης της καταγγέλλουσας που έφερε την υπογραφή του βουλευτή ήταν «αορίστου χρόνου» και όχι ορισμένου.
Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια και η καταγγέλλουσα κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγε να πιάσει δουλειά και πάλι στο γραφείο του βουλευτή στη Βουλή, αλλά ο κ. Κόκκαλης είχε δώσει εντολή να μην της επιτρέψουν την είσοδο.

Παρέμβαση ΚΚΕ

Το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να υπάρξει παρέμβαση από το... ΚΚΕ και τον βουλευτή του Νίκο Καραθανασόπουλο, στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ώστε να λυθεί το θέμα. «Κάναμε παρέμβαση την περασμένη Δευτέρα στον πρόεδρο της Βουλής και του ζητήσαμε να μεριμνήσει για την έγκυο υπάλληλο καθώς πλέον υπάρχει και δικαστική απόφαση που τη δικαιώνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, προσθέτοντας: «Ο πρόεδρος μας είπε ότι ο βουλευτής είναι υποχρεωμένος να την επαναπροσλάβει είτε πληρώνοντάς την από την τσέπη του είτε αλλάζοντας την υπάλληλο που έχει τώρα ως συνεργάτιδα. Μας είπε, μάλιστα, ότι θα παρέμβει σε αυτή την κατεύθυνση».
Στον ΣΥΡΙΖΑ πάλι επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή. Ενδεχομένως στην Κουμουνδούρου να περιμένουν να εκδικαστεί η αίτηση ανάκλησης και να πράξουν ανάλογα. Παραμένει πάντως ενδεικτικό των καιρών η διστακτικότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρει λύση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα -την ώρα μάλιστα που έχει ψηλά στην ατζέντα της τα αναδρομικά των συνταξιούχων ή λοιπά εργατικά θέματα- αποδεικνύοντας μια περίεργη «χαλαρότητα» σε ζητήματα πειθαρχίας.
Η αρνητική δημοσιότητα που έλαβε το γεγονός το τελευταίο διάστημα από πληθώρα δημοσιευμάτων και η μη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα θέμα που μάλλον θα έπρεπε να προβληματίσει την Κουμουνδούρου. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα έργο που έχουμε δει να «παίζει» σε επανάληψη το τελευταίο διάστημα, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό του βουλευτή Αχαΐας Κώστα Μάρκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ