9 Οκτ 2020

Τέρμα στο όργιο καταστολής! – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη βία κατά των μαθητών

 

Η ΚΝΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την άγρια καταστολή ενάντια στους μαθητές με την οποία απάντησε η κυβέρνηση στη μαζική συγκέντρωση των μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας.

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη επίθεση που εξαπέλυσαν δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον χιλιάδων μαθητών, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Παιδείας, για να διαδηλώσουν τα δίκαια αιτήματά τους για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η υπουργός Παιδείας, τη στιγμή που καλεί υποκριτικά τους μαθητές σε “διάλογο”, αντί να ακούσει τα αιτήματά τους, απαντάει με χημικά και δακρυγόνα, με ένταση της καταστολής, αξιοποιώντας μια μικρή ομάδα που καμία σχέση δεν είχε με τη μεγάλη μαθητική πορεία. Φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για την ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώθηκε, με χιλιάδες μαθητές να μην μπορούν να αναπνεύσουν.

Απέναντι στην τρομοκρατία, οι μαθητές απαντάνε με συλλογική διεκδίκηση και δράση, με ανυποχώρητο αγώνα για ασφαλές σχολείο, που δε θα εξοντώνει -κυριολεκτικά και μεταφορικά-, αλλά θα μορφώνει ολόπλευρα!

Το δίκιο των μαθητών νίκησε! Είμαστε μαζί τους!

Όλοι σήμερα, 9 Οκτωβρίου, στις 18:00, στην παράσταση διαμαρτυρίας, που καλούν μαθητικά συμβούλια, φοιτητικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση απευθύνει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιστράτευσε ΜΑΤ και Αστυνομία απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται για ασφαλή λειτουργία των σχολείων τους, με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, με προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών και άλλα μέτρα για την ασφάλεια της υγείας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη σημερινή κινητοποίηση των μαθητών, των παιδιών μας, στο υπουργείο Παιδείας, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου – λάμψης.

Ως εδώ! Τέρμα στο όργιο καταστολής που εξαπολύει η κυβέρνηση απέναντι σε όσους αγωνίζονται ακόμη και σε μικρά παιδιά με σκοπό να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει για τις μεγάλες ελλείψεις στα σχολεία, την άρνησή της να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών μας και όλων των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους συνολικά, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση καταγγελίας και καταδίκης της πολιτικής της καταστολής και της βίας απέναντι στους μαθητές σήμερα στις 6 μ.μ., έξω από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (Μετρό Κατεχάκη).

Οι μαθητές δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα που δίνουν. 

“Μαθητές – Εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά!”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ