Ανιστόρητος αντικομμουνισμός
Τον τελευταίο καιρό ο αντικομμουνισμός έγινε πολύ της μόδας. Πολλοί καλοθελητές, εκτελώντας κατά γράμμα τις επιδιώξεις των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προσπαθούν να δυσφημίσουν την πρώην Σοβιετική Ενωση και την τότε ηγεσία της και πολύ περισσότερο τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της Ιωσήφ Στάλιν. Η προσπάθεια ξεκινά από τους ιμπεριαλιστικούς κύκλους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με σκοπό τη δυσφήμιση και ταπείνωση της ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού. Γι' αυτό επιδιώκουν το ξαναγράψιμο της Ιστορίας από την ανάποδη.
Ετσι βλέπουμε, τον τελευταίο καιρό, διάφορους καλοθελητές και ιδίως δημοσιογράφους, όπως τους κυρίους Πρετεντέρη, Κούλογλου ή τον αμερικανο-«σπουδαγμένο» κύριο Παπαχελά, που βάλθηκαν να μας παρουσιάζουν τα ...εγκλήματα του Στάλιν. Σ' αυτούς, λοιπόν, δε θα απαντήσω με δικά μου λόγια, αλλά με το στόμα της γνωστής κυρίας Ελένης Βλάχου και του Τσόρτσιλ. Να τι έλεγε ο Τσόρτσιλ, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων στις 21.12.1959 για τα 80 χρόνια από τη γέννηση του Ι. Β. Στάλιν (η μετάφραση από τη Βρετανική Εγκυκλοπαίδεια):
«Το μεγαλύτερο ευτύχημα για τη Ρωσία, έλεγε ο Τσόρτσιλ, ήταν ότι τα χρόνια των δυσκολότατων δοκιμασιών επικεφαλής της χώρας ήταν ο σοφός και ακλόνητος στρατηλάτης ΣΤΑΛΙΝ. Ηταν η πιο επιφανής, επιβεβλημένη, αξιοσέβαστη προσωπικότητα στη ρευστή και σκληρή εποχή της περιόδου εκείνης, την οποία έζησε σ' όλη του τη ζωή». Και συνεχίζει: «Ο Στάλιν ήταν άνθρωπος ασυνήθιστης ενέργειας και άκαμπτης δύναμης θέλησης. Δριμύς, σκληρός και αμείλικτος συζητητής, σε σημείο, παρά τη μαθητεία μου στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, που μου ήταν αδύνατο να τον αντιμετωπίσω.
Ο Στάλιν πριν απ' όλα κατείχε σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα του χιούμορ και του σαρκασμού. Την ικανότητα ν' αντιλαμβάνεται ακριβώς τον συνομιλητή του. Η δύναμη αυτή ήταν σε τέτοιο βαθμό δυνατή ώστε να δημιουργείται η εντύπωση ότι ο Στάλιν ήταν ανεπανάληπτος μεταξύ των ηγετών των κρατών όλων των εποχών και όλων των λαών. Ο Στάλιν προξενούσε μεγαλειώδη εντύπωση. Διακατεχόταν από βαθιά, απαλλαγμένη από κάθε πανικό, λογική και συνετή σοφία. Ηταν αναμφισβήτητος τεχνίτης να βρίσκει στις δύσκολες στιγμές διέξοδο και από τις πιο αδιέξοδες καταστάσεις. Επιπλέον, ο Στάλιν στις πιο κρίσιμες στιγμές, όπως και σε στιγμές θριάμβου, ήταν το ίδιο συγκρατημένος και ποτέ δεν υπέκυψε σε φαντασιώσεις. Ηταν σε βαθμό απίθανο πολύπλοκη προσωπικότητα. Δημιούργησε και καθυπόταξε μια τεράστια αυτοκρατορία. Ο Στάλιν υπήρξε μεγαλειώδης δικτάτορας ο οποίος μετέτρεψε τη Ρωσία του ξύλινου αλετριού σε μια πυρηνική υπερδύναμη. Η ιστορία και οι λαοί τέτοιους ανθρώπους δεν τους ξεχνούν».
Θέλετε κι άλλα, κύριοι Παπαχελά και Σία; Ορίστε και η μαρτυρία της εκδότριας της «Καθημερινής» κυρίας Ελένης Βλάχου που, το 1953, από το ραδιοφωνικό σταθμό της Μόσχας ζήτησε συγνώμη για τα όσα δημοσίευσε μέχρι τότε εναντίον της Σοβιετικής Ενωσης. «Αυτά που είδα και έζησα, δήλωσε, με καταπλήξανε για την πρόοδό σας. Ζητώ συγνώμη για τα μέχρι σήμερα δημοσιεύματά μου στην εφημερίδα μου».
Ολα αυτά τα γράφουν και τα ομολογούν οι δηλωμένοι εχθροί του Στάλιν, ο Τσόρτσιλ και η Βλάχου, στα καθ' ημάς. Καταλάβατε, κύριοι Παπαχελά, Τέλογλου και οι άλλοι αντικομμουνιστές;
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Συνταξιούχος, Πετεινός Ξάνθης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου