8 Μαΐ 2012

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Στερεύουν οι λαγοί απ' το καπέλο της δημαγωγίας


ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Στερεύουν οι λαγοί απ' το καπέλο της δημαγωγίας
Ενόψει της διερευνητικής εντολής, επιμένει να παραπλανά το λαό με το ψέμα περί «αριστερής κυβέρνησης»
Τρόπο να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα που αναλαμβάνει στο πλαίσιο της ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού αναζητά η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας να σπέρνει αυταπάτες για φιλολαϊκή διαχείριση από μια «αριστερή κυβέρνηση» στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ΕΕ. Ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε χτες με τον Αντ. Σαμαρά, στα χέρια του οποίου βρισκόταν η διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, και λίγο αργότερα δήλωσε ότι δεν είναι δυνατή η συνεργασία με τη ΝΔ, επειδή ο πρόεδρός της έχει υπογράψει και δεσμευτεί για την εφαρμογή του μνημονίου.
Συμπλήρωσε ότι το κόμμα του κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και παρότι έχει εμπεδώσει πλέον τη θέση του ΚΚΕ, επιμένει να μπλοφάρει και να κοροϊδεύει το λαό, λέγοντας πως «θα επιδιώξουμε συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της αριστεράς, ώστε να έχουμε εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση». Μάλιστα, προειδοποίησε «όλους εντός και εκτός της χώρας να μην προχωρήσουν σε νέα βάρβαρα μέτρα μέχρις ότου τουλάχιστον σχηματιστεί κυβέρνηση που θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή» και λεοντάρισε στην «ευρωπαϊκή ηγεσία» ότι η πολιτική της λιτότητας «ήρθε η ώρα άμεσα να αποσυρθεί»!
Σήμερα το μεσημέρι, ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πάρει ως δεύτερο κόμμα τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε χτες να βγάλει κι άλλο λαγό από το καπέλο της δημαγωγίας, διαρρέοντας ότι σκέφτεται να διερευνήσει τη δυνατότητα νομικής προσφυγής κατά του μπόνους των 50 εδρών, που σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο δόθηκε στη ΝΔ. Ο Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάλεσε τα κόμματα να τοποθετηθούν καθαρά στο θέμα του εκλογικού νόμου, υπερασπιζόμενος συνεργασία «με βάση το πρόγραμμα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».
Δείχνοντας ότι οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα κόμματα της ΕΕ γίνονται ολοένα και πιο δυσδιάκριτες, ο ίδιος ζήτησε απ' τον Αντ. Σαμαρά να τοποθετηθεί «με ποιο πρωθυπουργό θέλει να φτιαχτεί κυβέρνηση, αν θέλει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ (...) και αν κυρίως (...) σκοπεύει να ζητήσει κάποιες αλλαγές σε αυτό που έχει υπογράψει και εγγυηθεί για την εφαρμογή του». Πρόσθεσε στα παραπάνω πως, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην πολιτική του ώστε να μην υπάρξει ως εξέλιξη «η επιστροφή στη δραχμή, που εμείς όχι απλώς δεν επιθυμούμε αλλά θεωρούμε πολύ αρνητική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ