12 Ιουν 2012

Was ist Χρυσή Αυγή;


Was ist Χρυσή Αυγή; 





 Πηγή: Lenin Reloaded




















 * Η Χρυσή Αυγή είναι η οργάνωση των ανοργάνωτων, όσων δεν είχαν πρόσβαση στους πελατειακούς μηχανισμούς των αστικών κομμάτων ή εξοβελίστηκαν από αυτούς ως χαμηλόβαθμα και ασήμαντα στελέχη και μέλη που έπρεπε να "θυσιαστούν" λόγω δραστικής μείωσης της κομματικής ικανότητας να τα "ανταμείβει"· όσων απέρριψαν την συμμετοχή στο εργατικό κίνημα λόγω χαμηλής ταξικής συνείδησης ή εξ αρχής εχθρότητας προς αυτό. 




 * Η Χρυσή Αυγή είναι η μορφή της μετατοπισμένης εκδίκησης των κουρελιών της μικροαστικής τάξης, που ανήμπορα να συλλάβουν καν αυτό που έχει συμβεί στο οικονομικό επίπεδο, χρόνια προσανατολισμένα στην μίμηση των αστικών "αφεντικών", νιώθουν ότι προδόθηκαν και εξαπατήθηκαν από αυτά, αλλά πως είναι πολύ περισσότερο εύκολο να ξεσπάσουν στα πιο αδύναμα από τα ίδια στρώματα. 




 * Η Χρυσή Αυγή είναι το παράγωγο 22 περίπου ετών συντεταγμένου αντικομμουνισμού από τα πάνω, γενικευμένης περιφρόνησης για την εργατική τάξη και για το λαϊκό στοιχείο, βεβαιότητας του μόνιμου της ήττας κάθε χειραφετητικού προτάγματος, και ακάματης συνομωσιολογικής και σωβινιστικής τηλεοπτικής, ραδιοφωνικής και έντυπης προπαγάνδας που διαμόρφωσε συνειδήσεις ανενόχλητα, προστατευμένη από τον μανδύα του "περιθωριακού καλτ". 




 * Η Χρυσή Αυγή είναι η αναγκαία εφεδρεία που καθυπαγορεύει ένα στάδιο της εξέλιξης του καπιταλισμού όπου δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια της εξασφάλισης "συναίνεσης". Είναι το μαστίγιο που κραδαίνει ο υφεσιακός καπιταλισμός όταν αποφασίσει ότι δεν περισσεύουν τα καρότα. 




 * Η Χρυσή Αυγή είναι η μετάφραση της ανομολόγητης γνώσης πως η ιδεολογική πεποίθηση ότι "δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να μας συντηρήσουν όλους" καθυπαγορεύει πως η επιβίωση ενός στρώματος εξαρτάται από την τρομοκρατία του αμέσως "κατώτερού" του, ώστε να διατηρηθεί το εκμεταλλευτικό χάσμα ανάμεσά τους δια της βίας. 




 * Η Χρυσή Αυγή είναι η πρακτική μετάφραση της κυνικής επίγνωσης ότι όταν το προλεταριάτο στελεχώνεται από τις "ιθαγενείς" μάζες της Ευρώπης, οι προηγούμενοι, "αλλοδαποί" και "εισαγόμενοι" προλετάριοι "περισσεύουν" και πρέπει να αφανιστούν. 




 * Η Χρυσή Αυγή είναι η αποκάλυψη της μόνιμης, αν και συνήθως απαρνημένης, συγγένειας μεταξύ του καπιταλισμού και του φόνου. Είναι η υστερική μορφή της αναζήτησης μιας ατομικής "αξιοπρέπειας" που δολοφονείται καθημερινά, ακόμα και κάτω απ' τις "φυσιολογικότερες" οικονομικές συνθήκες, στην φονική βία ενάντια στον πιο αδύνατο. Αλλά η βασική φόρμουλα μιας τέτοιας λογικής είναι ήδη η βασική φόρμουλα της εργασίας του καθένα που αναμένεται να τσακίζεται απ' το αφεντικό του για να βοηθήσει να τσακιστεί ο ανταγωνιστής του αφεντικού του. Ο σπόρος της Χρυσής Αυγής ήταν πάντα λανθάνων στην "φυσιολογική" καθημερινότητα του κάθε μισθωτού δούλου. Μόνο η πρόσβαση σε μιαν άλλη αξιοπρέπεια, ενσυνείδητα προσδιορισμένη ταξικά και συλλογική στο περιεχόμενό της, προστατεύει τη συνείδηση απ' τις ασφυκτικές περικοκλάδες που γεννά αυτός ο σπόρος. 




 * Η Χρυσή Αυγή είναι ο μάρτυρας του θεμελιώδους χαρακτήρα της εξάρτησης του καπιταλισμού από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και τον πόλεμο: τον μαζικό φόνο. Είναι η υπενθύμιση ότι στα πλαίσια της κεφαλαιοκρατικής οικονομίας, η "καταστροφή κεφαλαίου" που απαιτείται για να επανεκκινηθεί ο κύκλος επέκτασης, είναι επίσης καταστροφή βιολογικών ζωών. 




 * Η Χρυσή Αυγή είναι η εκδίκηση της βλακείας, μόνο όμως επειδή η βλακεία αυτή είναι εκδίκηση για την προδοσία της συλλογικής ευφυίας. Κάθε "διανοούμενος" που έδειξε, έμμεσα ή άμεσα, την περιφρόνησή του και την αδιαφορία του για την μοίρα της "μάζας" στις τελευταίες δυόμιση δεκαετίες, πρόσθεσε το δικό του κόκκο στο βουνό της οργής όσων ωθήθηκαν στην αποχαύνωση "για το καλό της καταναλωτικής κοινωνίας." 

Ο αντιδιανοουμενισμός του φασισμού ως μαζικού κινήματος είναι μια αιματηρή διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη της ζωής απ' τη σκέψη, για την απάνθρωπη σκληρότητα του να ζεις χωρίς ιδέα. Αλλά εγκαταλείποντας τις λαϊκές μάζες στην αποχαύνωση, οι διανοούμενοι εξέφραζαν απλώς την δική τους ηλιθιότητα, την δική τους απομάκρυνση από τις στοχεύσεις της συλλογικής ευφυίας. Το κεφάλαιο ισοπεδώνει, και η εκδίκηση για την προδοσία της ευφυίας δεν είναι απλώς εκδίκηση για το γεγονός ότι η ευφυία πρόδωσε τους μη ευφυείς, αλλά και για το γεγονός ότι πρόδωσε τον εαυτό της, ότι μετατρεπόμενη σε ατομικό "ανταγωνιστικό πλεονέκτημα" στην υπηρεσία της αγοράς μετατράπηκε αντικειμενικά σε σάβανο της σκέψης, σε λεκτικά διακοσμημένη ηλιθιότητα.
 Αναρτήθηκε από Praxis red

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ