2 Αυγ 2012

ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ


ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΩΝ: «Μειωμένο ενδιαφέρον και αγορά προϊόντων μικρής αξίας είναι ο απολογισμός των πρώτων ημερών των θερινών εκπτώσεων. Αν και τα ποσοστά εκπτώσεων έφτασαν ακόμα και το 70% οι καταναλωτές περιορίζονται στα απαραίτητα» (στα ΝΕΑ).
ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ: «Πρέπει να πεισθούν οι πολίτες ότι η κυβέρνηση δεν "κόβει" απλά συντάξεις και μισθούς, δεν συρρικνώνει με νέες φορολογικές επιβαρύνσεις το πραγματικό εισόδημα, αλλά ταυτόχρονα προωθεί δράσεις η εφαρμογή των οποίων δημιουργεί βάσιμες ελπίδες ότι μπορεί να οικοδομηθεί μια νέα ανταγωνιστική παραγωγική δομή της οικονομίας (...) δυστυχώς, δεν μπορούν να αποφευχθούν νέες επώδυνες περικοπές στις δαπάνες για συντάξεις και την κοινωνική πολιτική. Αυτό όμως που μπορεί να αποφευχθεί είναι η ισοπεδωτική "οριζόντια σφαγή" των κατώτατων εισοδημάτων που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ: «Ακόμα και αν όλες οι μεταρρυθμίσεις πετύχουν (που δεν πρόκειται να γίνει), είναι δύσκολο να τα καταφέρει η Ελλάδα. Το κράτος διαλύθηκε και η κοινωνία υποφέρει! (...) Οι σωστικές παρεμβάσεις δεν έχουν μειώσει τους κινδύνους χρεοκοπίας. Από την άνοιξη του 2010 (...) τι βλέπουμε; Βροχή τα χαράτσια, οι φόροι είναι αλλεπάλληλοι και εξοντωτικοί, οι μισθοί έχουν πέσει σε έσχατο σημείο, η ανεργία αυξάνεται με ιλιγγιώδη ρυθμό, η αγορά τελείωσε, η ακρίβεια εξολοθρεύει το ήδη πενιχρό εισόδημα του καθενός. Ο κοινωνικός ιστός της χώρας βρίσκεται σε διαδικασία αποσύνθεσης» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).
ΩΜΗ ΕΝΤΟΛΗ: «Η κυβέρνηση συνεργασίας δεν συγκροτήθηκε για να μοιράσει υποσχέσεις και διορισμούς (...) αλλά για να (...) οδηγήσει τη χώρα σε μια δύσκολη πορεία εκσυγχρονισμού και ανατρεπτικών αλλαγών (...) Κανείς δεν επιθυμεί την τιμωρία του ελληνικού λαού με μέτρα σαν κι αυτά που καταγράφονται στα δελτία ειδήσεων. Ομως θα πρέπει να ειπωθεί όλη η αλήθεια στον ελληνικό λαό, χωρίς υπεκφυγές και ιδεολογικές αρλούμπες» (στο ΕΘΝΟΣ).
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: «Τα τελευταία 2 χρόνια οι συντάξεις έχουν μειωθεί πάνω από τέσσερις φορές»(στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).
ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: «Η κυβέρνηση συνεργασίας που προέκυψε από τις εκλογές ήταν και παραμένει η τελευταία ευκαιρία για την παραμονή της χώρας στο ευρώ (...) οι πολιτικοί αρχηγοί οφείλουν να αποκαταστήσουν το ενιαίο μέτωπο» (στα ΝΕΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ