30 Αυγ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-αντι σχολεια αποθηκες παιδιων

Γονεις αφηστε τους καναπεδες


Με δεκάδες κενά στα δημοτικά σχολεία ξεκινά η χρονιά…







Με προβλήματα αναμένεται να ξεκινήσει η φετινή σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Κέρκυρας Ελένη Μαλαχά. 
Η κ. Μαλαχά εκτιμά ότι τα κενά σε δασκάλους θα φτάσουν τους 85 εκπαιδευτικούς και σε νηπιαγωγούς τους 55, ενώ πρόβλημα δημιουργεί κυρίως στην προνηπιακή εκπαίδευση η έλλειψη αιθουσών. 
Η δραματική μείωση των μισθών και οι πενιχρές απολαβές των νέων δασκάλων οδηγεί τον κλάδο σε κινητοποιήσεις στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η κ. Μαλαχά γνωστοποίησε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης,  ενώ στις 12 του ίδιου μήνα θα γίνει 24ωρη προειδοποιητική απεργία.
Στο θέμα των  εκπαιδευτικών κενών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναφέρθηκε το πρωί ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης,  Μάχος Γαβαλάς.
Ο κ. Γαβαλάς αναγνώρισε ότι αυτή τη στιγμή τα κενά είναι περισσότερα από τις προηγούμενες χρονιές, και μάλιστα στις αποκαλούμενες  ειδικότητες «κορμού», προσέθεσε – όμως – πως η κατάσταση θα βελτιωθεί και ακριβή εικόνα θα έχουμε μετά τις 9 Σεπτεμβρίου οπότε θα έχουν γίνει οι προσλήψεις αναπληρωτών για τις οποίες υπάρχουν πιστώσεις.

Πηγή: ΕΡΑ Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ