31 Οκτ 2012

Στη Βουλή σήμερα η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων


Στη Βουλή σήμερα η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων
Με απαράδεκτη καθυστέρηση, για την οποία ευθύνεται η συγκυβέρνηση, ξεκινάει η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
Στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής συζητιέται σήμερα Τετάρτη η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη συνέχεια, με την ευθύνη που αναλογεί και στο ΛΑ.Ο.Σ. Με την ίδια Πρόταση Νόμου, το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015, καθώς επίσης και των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων.
Πρόκειται για νόμους που:
-- Τσακίζουν μισθούς, συντάξεις και τα λαϊκά εισοδήματα.
-- Καταργούν Συλλογικές Συμβάσεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
-- Επιβάλλουν δυσβάστακτα φορολογικά βάρη και χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
-- Πετσοκόβοντας τις κοινωνικές δαπάνες και προωθώντας τις αρνητικές αλλαγές στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας, στερούν στοιχειώδεις υπηρεσίες, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή.
Η πρόταση νόμου του Κόμματος κατατέθηκε στις 12 Ιούλη 2012. Με ευθύνη όμως της συγκυβέρνησης, υπήρξε απαράδεκτη καθυστέρηση στο να δρομολογηθεί η συζήτησή της στη Βουλή. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκαν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση με την οποία ζητούσε άμεσα να έρθει η Πρόταση Νόμου για συζήτηση στη Βουλή.

Σημαντική συμβολή στο να ξεκινήσει σήμερα η συζήτηση, είχαν οι χιλιάδες υπογραφές στήριξης που συγκέντρωσε το ΚΚΕ μέσα σε λίγες μόλις μέρες, στην ηλεκτρονική σελίδα που δημιούργησε γι' αυτό το σκοπό, αλλά και οι σχεδόν 250 αποφάσεις και ψηφίσματα φορέων του εργατικού και του λαϊκού κινήματος υπέρ της Πρότασης Νόμου. Η συγκέντρωση των υπογραφών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στην ιστοσελίδα km.kke.gr και μέχρι χτες βράδυ είχαν προσεγγίσει τις 22.000.
Ενόψει της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, ο «Ριζοσπάστης» επαναφέρει την Αιτιολογική Εκθεση επί της Αρχής και τα άρθρα της Πρότασης Νόμου του ΚΚΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ